Close
Less be a világ legexkluzívabb privát klubjába!

Less be a világ legexkluzívabb privát klubjába!

Padlótól a mennyezetig mindent márvány és arany borít, ókori római szobrok tekintenek le a vendégekre abban a londoni privát klubban, ahová az elitből is csak egy szűk körnek szabad a belépés.

A londoni privát klubok hosszú ideje fontos részét képezik a brit társadalmi életnek. Az 1700-as évekre nyúlik vissza a gyökerük, kezdetben kávéházként funkcionáltak, ahol a férfiak ittak és beszélgettek. Később egyre előkelőbb helyeken találkoztak az elit tagjai; nagy könyvtárak, pazar szalonok várták a dúsgazdag lordokat. A 21. században már idejétmúltnak tűnik a privát klubok gondolata, az Apollo’s Muse a bizonyíték azonban arra, hogy ez nem igaz.

A privát klubnak csupán ötszáz tagja lehet, így valóban az egyik legexkluzívabbnak számít a világon.

A Bacchanalia, London legdekadensebb új éttermének részeként működik az Apollo’s Muse nevű privát klub, ahová belépve egy teljesen új világ tárul a vendég szeme elé.

A padlótól a mennyezetig mindent márvány borít, a falakon ókori görög és római műalkotások és látványos szobrok sorakoznak, ráadásul ezek nem is replikák, mert némelyikük az I. és a II. században készült.  A felbecsülhetetlen értékű régiségek mellett persze kitüntetett helyen áll a névadó Apolló múzsájának szobra is.

A tükrös asztalok, a bársony borítású bárszékek, az egyedi muranói borospoharak fokozzák a klubhelyiség pompáját.

De nemcsak az enteriőr elképesztő, hanem a gasztronómiai kínálat is. Az itallapon ritka évjáratok, különleges burgundik, bordeaux-i borok sorakoznak a zseniális koktélok mellett. Az Apollo’s Martini pedig egyenesen egy műalkotás: az olajbogyó mellett olívaolajat és az olajfa leveleit is tartalmazza. Úgy tudni, a bár csapata több mint száz olajbogyót kóstolt végig, mígnem megtalálták a legmegfelelőbbet a népszerű ital elkészítéséhez.

A martinit négy olívabogyóval szolgálják fel:

a zöld és piros kalamata mellett füstölt és citrommal töltött olíva is helyet kap benne.

Az étlapon kihagyhatatlan a paradicsomlekvárral és prosciuttóval készült BLT szendvics, a burratával töltött tortellini, a Beluga-kaviáros burgonya, vagy a wagyu burger olvasztott gorgonzolával, karamellizált hagymával és fekete szarvasgombás majonézzel.

A különleges klubokról nem lehet eleget olvasni. Tudtad például, hogy magyar belsőépítész jegyzi Amszterdam új dizájnklubját? És azt, hogy golfklubok és Toszkána hangulatát idézi meg a füredi Villa Viae?

(Forrás: CN Traveller, fotók: Sophie Knight)

exkluzív | privát klub | london | Apollo's Muse | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram