Close
A londoni metrókocsik ülésmintájában feszítenek az Arsenal focistái

A londoni metrókocsik ülésmintájában feszítenek az Arsenal focistái

De csak bemelegítéskor.

Az Adidas összeállt a londoni tömegközlekedési hálózattal, hogy meglepje az angol Arsenal labdarúgócsapatát egy olyan felszereléssel, melyen a Piccadilly-vonalon közlekedő metrószerelvények ülésein található minta díszeleg.

A szerelés ugyanazt a körökből és csíkokból álló motívumot vette át, amely számos londoni nevezetesség stilizált változatán is feltűnik.

Az Adidas a Transport for Londonnal (TfL) együttműködve álmodta meg a ruhadarabokra kerülő mintázatot, hogy ezzel is jelezze, a Piccadilly vonal szerelvényei megállnak a klub stadionja közelében található Arsenal metróállomáson.

„Az Arsenal londoni klubként való identitására akartunk fókuszálni” – mondta Matthew McGroarty, az Adidas Licensed Football Apparel tervezője. „A szurkolói kultúra részének tekinthető  a stadionba utazás, ezáltal az Arsenal és a TfL közötti kapcsolat is”.

McGroarty kiemelte, hogy a dizájn még inkább összeforrasztja a futballklubot a metróállomással. „Azt is meg akartuk ünnepelni, hogy az Arsenal az egyetlen londoni klub, melyről metrómegállót neveztek el, miután 1932-ben Arsenalra keresztelték át a Gillespie Roadot.” A klub 1913 óta Islington kerületben működik, még a Woolwichből Highburybe, majd a jelenlegi arénába költözése óta sem változott a székhelye.

A felszereléshez használt, nagyrészt lila és kék színű üléshuzat több londoni műemléket is megjelenít, köztük a Szent Pál katedrálist és a Marks Barfield által tervezett London Eye-t, amit egy piros kör ábrázol. Az eredeti ülésmintát a brit Wallace Sewell tervezőstúdió alkotta még 2010-ben.

Hogy egyértelművé tegyék az együttműködést, a London Underground logója a póló hátulján a nyakszirtnél és a tréningruha nadrágjának szárán kapott helyet. A klubcímert a mellkas bal oldalára hímezték, a másik oldalon az Adidas logója található. A bordázott nyakú póló részben háztartási hulladékból újrahasznosított poliészterből készült. A meccs előtti bemelegítéshez használt garnitúrát a szezon végéig viselik majd a játékosok.

Az Adidas oldalán és az Arsenal hivatalos üzleteiben megvásárolható, ötféle ruhadarabból (köztük egy mellényből) álló kollekció mellé az Adidas egy Oyster kártyát is kiadott, melyet a londoni művész, Reuben Dangoor tervezett.

Ha már foci, Eric Cantona legendás futballista volt, aki nem csupán a játékáról maradt emlékezetes. A neve mostantól nem feltétlenül a híres (inkább hírhedt) kung fu-rúgása kapcsán kerülhet elő, hanem akár egy nyaralás szervezésénél is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Adidas, Dezeen)

szerelvény | metró | póló | szerelés | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram