Close
A londoni metrókocsik ülésmintájában feszítenek az Arsenal focistái

A londoni metrókocsik ülésmintájában feszítenek az Arsenal focistái

De csak bemelegítéskor.

Az Adidas összeállt a londoni tömegközlekedési hálózattal, hogy meglepje az angol Arsenal labdarúgócsapatát egy olyan felszereléssel, melyen a Piccadilly-vonalon közlekedő metrószerelvények ülésein található minta díszeleg.

A szerelés ugyanazt a körökből és csíkokból álló motívumot vette át, amely számos londoni nevezetesség stilizált változatán is feltűnik.

Az Adidas a Transport for Londonnal (TfL) együttműködve álmodta meg a ruhadarabokra kerülő mintázatot, hogy ezzel is jelezze, a Piccadilly vonal szerelvényei megállnak a klub stadionja közelében található Arsenal metróállomáson.

„Az Arsenal londoni klubként való identitására akartunk fókuszálni” – mondta Matthew McGroarty, az Adidas Licensed Football Apparel tervezője. „A szurkolói kultúra részének tekinthető  a stadionba utazás, ezáltal az Arsenal és a TfL közötti kapcsolat is”.

McGroarty kiemelte, hogy a dizájn még inkább összeforrasztja a futballklubot a metróállomással. „Azt is meg akartuk ünnepelni, hogy az Arsenal az egyetlen londoni klub, melyről metrómegállót neveztek el, miután 1932-ben Arsenalra keresztelték át a Gillespie Roadot.” A klub 1913 óta Islington kerületben működik, még a Woolwichből Highburybe, majd a jelenlegi arénába költözése óta sem változott a székhelye.

A felszereléshez használt, nagyrészt lila és kék színű üléshuzat több londoni műemléket is megjelenít, köztük a Szent Pál katedrálist és a Marks Barfield által tervezett London Eye-t, amit egy piros kör ábrázol. Az eredeti ülésmintát a brit Wallace Sewell tervezőstúdió alkotta még 2010-ben.

Hogy egyértelművé tegyék az együttműködést, a London Underground logója a póló hátulján a nyakszirtnél és a tréningruha nadrágjának szárán kapott helyet. A klubcímert a mellkas bal oldalára hímezték, a másik oldalon az Adidas logója található. A bordázott nyakú póló részben háztartási hulladékból újrahasznosított poliészterből készült. A meccs előtti bemelegítéshez használt garnitúrát a szezon végéig viselik majd a játékosok.

Az Adidas oldalán és az Arsenal hivatalos üzleteiben megvásárolható, ötféle ruhadarabból (köztük egy mellényből) álló kollekció mellé az Adidas egy Oyster kártyát is kiadott, melyet a londoni művész, Reuben Dangoor tervezett.

Ha már foci, Eric Cantona legendás futballista volt, aki nem csupán a játékáról maradt emlékezetes. A neve mostantól nem feltétlenül a híres (inkább hírhedt) kung fu-rúgása kapcsán kerülhet elő, hanem akár egy nyaralás szervezésénél is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Adidas, Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Kipróbáltuk, milyen egy arckezelés Európa legjobb Harmony Spa-jában
Duplájára nőttek az árai, mégis viszik ennek a márkának a darabjait, mint a cukrot
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom