Close
Világhírű korábbi sztárfocistával járhatod be Európa legismertebb stadionjait

Világhírű korábbi sztárfocistával járhatod be Európa legismertebb stadionjait

A Looking FC háromnapos “zarándokutakat” kínál a világ ikonikus arénáiba.

Legendás futballista volt, aki nem csupán a játékáról maradt emlékezetes. Eric Cantona neve mostantól nem feltétlenül a híres (inkább hírhedt) kung fu-rúgása kapcsán kerülhet elő, hanem akár egy nyaralás szervezésénél is.

A Manchester United korábbi csillaga ugyanis utazási irodát alapított Looking FC néven.

A francia exfocista a Looking FC keretében futballtémájú kirándulásokat szervez Európa legismertebb stadionjaiba. A túrák során mesél az éppen aktuális arénáról, klubtörténetről és még taktikai finomságokba is beavatja a vendégeit.

Cantona mindezzel azt szeretné elérni, hogy a szurkolók ismét szorosabb kapcsolatba kerüljenek a világ leghíresebb klubjaival és megismerjék azok történelmét.

“Az volt az elképzelésünk, hogy a világ legszenvedélyesebb futballutazásait hozzuk létre” – mondja Cantona. “Ezek a túrák azoknak szólnak, akik még mindig hisznek a szenvedélyben, és mélyebben elmélyülnének a futball iránti szeretetükben.”

A háromnapos kirándulások olyan ismert futballvárosokat érintenek, mint Manchester, Liverpool, Buenos Aires, Milánó és Madrid.

A csomag tartalmaz belépőjegyeket a meccsekre, valamint egészen extra élményeket is, mint például szurkolással kapcsolatos workshop, stadiontúra, és taktikai eligazítások.

A meccsek pedig nem akármilyen meccsek – az utak ugyanis izgalmas párosításokra vannak időzítve, mint például egy Liverpool-Manchester United szomszédvári rangadó az Anfielden, egy Real Madrid-Barcelona el Clásico a Bernabeuban, vagy egy PSG-Marseille a Parc des Princes-ben.

Bár a tripek hivatalos szervezője Eric Cantona, egyelőre nem világos, hogy valamennyi túrán személyesen is jelen lesz-e. A Looking FC a Dharma utazási start-up céggel együttműködve kínálja az élménycsomagot, melynek ára fejenként 1490 euróról (kb. 525 ezer forintról) indul. További információk a Looking FC weboldalán találhatók.

Dermesztő prognózisokat közölt az Országos Meteorológiai Szolgálat: a héten akár -22 fokot is mérhetünk. Összegyűjtöttünk hát hét remek úti célt azoknak, akik elmenekülnének a szélsőséges fagyok elől.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

túra | szervező | iroda | stadion | eric cantona

FOLYTASD EZZEL

Öt gyönyörű közép-kelet európai város, ahová legalább egyszer el kell utazni

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram