Close
Ide menekülj a mínuszok elől: Hét lenyűgöző európai úti cél, ahol napsütés vár

Ide menekülj a mínuszok elől: Hét lenyűgöző európai úti cél, ahol napsütés vár

Dermesztő prognózisokat közölt az Országos Meteorológiai Szolgálat: a héten akár -22 fokot is mérhetünk. Összegyűjtöttünk hát hét remek úti célt azoknak, akik elmenekülnének a szélsőséges fagyok elől.

Kulturális barangolások Máltán

Máltán nyaranta perzselő forróság van, így a téli, kellemes időjárás tökéletes körülményeket biztosít a gazdag kulturális örökség felfedezésére.

Emellett túrázhatunk is a tengerparti ösvényeken és sziklás hegyoldalakon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

A legmelegebb tél Cipruson vár

Évente több mint 340 napsütéses napjával Ciprus a legjobb választás akkor, ha a tél elől akarunk megszökni. Érdemes elmenni Larnacába, ahol flamingókban is gyönyörködhetünk, nyugatra indulva pedig történelmi kincsekre, például

királysírokra is bukkanhatunk.

Napfürdő Algarvén

Algarve egyre népszerűbb téli utazási célpont, részben azért, mert kicsi az esélyünk arra, hogy borús napot fogjunk ki, illetve pedig azért, mert ilyenkor a legideálisabb az időpont arra, hogy megcsodáljuk a vízeséseket a Monchique-hegységben és megfigyeljük a vonuló madarakat a Ria Formosa Természeti Parkban.

A legnyugodtabb utószezon Krétán vár

Heraklionban vagy Chaniában tapasztalhatjuk meg a pezsgő utószezont, máshol gyakorlatilag nem találkozunk turistákkal. A napsütéses napokon elsüppedhetünk Elafonisi rózsaszín árnyalatú homokjában vagy

felfedezhetjük a Knósszoszi Palota kincseit is.

Karnevál Szicíliában

A tél igazán színes Szicíliában: a citrusfák roskadoznak a narancstól, a citromtól és a lime-tól, Catania és Palermo élelmiszerpiacai pedig megtelnek friss zöldségekkel és halakkal. Közben pedig lázasan készülnek a “Carnevale”-ra, amit – ha az aktuális járványügyi helyzet engedi –

február 24. és március 1. között rendeznek.

Varázslatos városnézés Sevillában

Sevillában az átlaghőmérséklet ilyenkor 17 Celsius fok körül mozog, naponta legalább hat órán keresztül süt a nap, így a téli időszak tökéletes a város felfedezésére. Kihagyhatatlan a Plaza de Espana és a Real Alcazar,

a naplementét pedig a modern Metropol Parasol mentén érdemes megtekinteni.

Madeira az “örök tavaszért”

A Kanári-szigetektől északra található Madeirán az “örök tavasz” vár, mivel a hőmérséklet ritkán esik 14 Celsius fok alá. A strandok sziklásak, a tengerben akár még fürdeni is lehet, de erősen ajánlott csatlakozni egy delfin- és bálnaleshez is.

Madeira ideális túrázáshoz is: a Levada-ösvényen végighaladva ősi csatornahálózatot csodálhatunk meg.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty  Images)

napos országok | Európa | szicília | madeira | málta

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram