Close
Eladó „A keresztapa” ikonikus szicíliai kastélya – Így néz ki most

Eladó „A keresztapa” ikonikus szicíliai kastélya – Így néz ki most

Francis Ford Coppola A keresztapa című trilógiája vitathatatlanul a filmtörténelem egyik legikonikusabb alkotása. Most pedig bárki megvásárolhatja azt a pazar olasz kastélyt, amely a harmadik részében kapott kiemelt szerepet.

A lenyűgöző ingatlan, amelyet a Floristella Pennisi család kastélyaként ismernek, hatalmas területen fekszik.

A birtok története a 19. század végére nyúlik vissza, amikor Pennisi báró felkérte Giuseppe Matricolo palermói építészt, hogy építsen egy villát óriási művészeti gyűjteménye számára.

Az eredmény egy eklektikus, neogótikus kastély lett.

A kastély homlokzatát csodálatos oszlopcsarnoka határozza meg, mely egy lenyűgöző márványlépcsőre nyílik, monumentalitását pedig látványos boltívek fokozzák. A mennyezetet arany és kék geometrikus minták szegélyezik, míg

a belső tereket bizánci kiegészítők és Paul Pennisi festményei határozzák meg.

A kastélyban huszonkét hálószoba, nyolc fürdőszoba, borospince, stúdió, könyvtár, egy kis kápolna és két nagy erkély található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a parkosított kertre.

Diletta Giorgolo, a Residntial Italy ingatlaniroda vezetője szerint ez egy olyan ingatlan, amelynek erős karaktere van és hatalmas lehetőségeket rejt magában a történelme, elhelyezkedése, építészete és belső terei miatt. Ráadásul a felújítást követően az eredeti épület szerkezetének megváltoztatása nélkül képes alkalmazkodni a különböző igényekhez és a kortárs ízléshez.

A 140 éves ingatlan csodával határos módon túlélte a Dél-Olaszországot megrázó, 1908-as földrengést, amely elpusztította Messina városát. A második világháború alatt a brit hadsereg bombázta Acirealét, a kis tengerparti várost, ahol a kastély található, de az ingatlan ismét nem szenvedett károkat.

A Floristella Pennisi család kastélya 6,8 millió dolláros áron, azaz nagyságrendileg 2,1 milliárd forintért vásárolható meg.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Sotheby’s)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom