Close
Eladó „A keresztapa” ikonikus szicíliai kastélya – Így néz ki most

Eladó „A keresztapa” ikonikus szicíliai kastélya – Így néz ki most

Francis Ford Coppola A keresztapa című trilógiája vitathatatlanul a filmtörténelem egyik legikonikusabb alkotása. Most pedig bárki megvásárolhatja azt a pazar olasz kastélyt, amely a harmadik részében kapott kiemelt szerepet.

A lenyűgöző ingatlan, amelyet a Floristella Pennisi család kastélyaként ismernek, hatalmas területen fekszik.

A birtok története a 19. század végére nyúlik vissza, amikor Pennisi báró felkérte Giuseppe Matricolo palermói építészt, hogy építsen egy villát óriási művészeti gyűjteménye számára.

Az eredmény egy eklektikus, neogótikus kastély lett.

A kastély homlokzatát csodálatos oszlopcsarnoka határozza meg, mely egy lenyűgöző márványlépcsőre nyílik, monumentalitását pedig látványos boltívek fokozzák. A mennyezetet arany és kék geometrikus minták szegélyezik, míg

a belső tereket bizánci kiegészítők és Paul Pennisi festményei határozzák meg.

A kastélyban huszonkét hálószoba, nyolc fürdőszoba, borospince, stúdió, könyvtár, egy kis kápolna és két nagy erkély található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a parkosított kertre.

Diletta Giorgolo, a Residntial Italy ingatlaniroda vezetője szerint ez egy olyan ingatlan, amelynek erős karaktere van és hatalmas lehetőségeket rejt magában a történelme, elhelyezkedése, építészete és belső terei miatt. Ráadásul a felújítást követően az eredeti épület szerkezetének megváltoztatása nélkül képes alkalmazkodni a különböző igényekhez és a kortárs ízléshez.

A 140 éves ingatlan csodával határos módon túlélte a Dél-Olaszországot megrázó, 1908-as földrengést, amely elpusztította Messina városát. A második világháború alatt a brit hadsereg bombázta Acirealét, a kis tengerparti várost, ahol a kastély található, de az ingatlan ismét nem szenvedett károkat.

A Floristella Pennisi család kastélya 6,8 millió dolláros áron, azaz nagyságrendileg 2,1 milliárd forintért vásárolható meg.

(Forrás: Travel+Leisure, fotók: Sotheby’s)

szicília | eladó ingatlan | a keresztapa | ingatlan | film

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram