Close
Alighanem megtaláltuk a világ legszebb kastélyát

Alighanem megtaláltuk a világ legszebb kastélyát

Skóciában számos lenyűgöző és gyönyörű kastélyt lehet meglátogatni, de a Glamis Castle egészen más szintnek tűnik.

Manapság Strathmore és Kinghorne grófjának magánlakásaként üzemel, szezonálisan viszont a nagyközönség számára is nyitva áll.

Az egyik legjobb felfedezhető kastély Skóciában, plusz tökéletesen alkalmas arra, hogy gyönyörködhessünk a skót építészetben és a megkapó skót vidék legjavában.

A kastély tekintélyes múltra tekint vissza, még a brit királyi családdal is kapcsolatban áll. Ez volt ugyanis II. Erzsébet édesanyjának gyermekkori otthona, Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő, Snowdon grófnője pedig ott született.

A jelenlegi épület nagyrészt a 17. századból származik, de a birtok és elődei a 14. század óta a Lyon család otthonaként szolgált.

Glamis a skóciai Strathmore csodálatosan zöld völgyében, a Sidlaw-hegység és a Grampian-hegység között fekszik. A kastély igen nagy birtokon terül el, amely több mint 57 négyzetkilométert, azaz 14 ezer hektárt fed le.

Március közepétől vezetett túrákra lehet jelentkezni, melyek során a látogató megismerheti az épület történeteit, hiszen minden szobának megvan a maga sztorija és legendája. A privát túrák személyre szabottak és abszolút luxusjellegűek: teázással egybekötött üdvözlő fogadással kezdődnek, aztán whisky és pezsgő érkezik a tálcákon.

Nem szabad kihagyni a Glamis Castle Gardens csodás színekben pompázó kertjeit sem, melyet a nyitva tartási szezonban lehet bejárni. A kertek felfedezésére a tavasz tűnik ideális időszaknak, merthogy akkor a leglátványosabbak.

Tavasszal végigsétálhatunk a több kilométer hosszú, nárciszok ezreivel szegélyezett sugárúton, nyáron pedig a havasszépe és az azálea káprázatos látványa nyugtatja meg a lelket. Ősszel a virágok ugyan eltűnnek, cserébe a legszebb évszak színeiben gyönyörködhetünk.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Meredeken néz le az óceánra ez a szuperstílusos Airbnb-kabin
Mától megnyílt a Néprajzi Múzeum a Városligetben, és már díjat is kapott!
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom