Alighanem megtaláltuk a világ legszebb kastélyát

Skóciában számos lenyűgöző és gyönyörű kastélyt lehet meglátogatni, de a Glamis Castle egészen más szintnek tűnik.

Manapság Strathmore és Kinghorne grófjának magánlakásaként üzemel, szezonálisan viszont a nagyközönség számára is nyitva áll.

Az egyik legjobb felfedezhető kastély Skóciában, plusz tökéletesen alkalmas arra, hogy gyönyörködhessünk a skót építészetben és a megkapó skót vidék legjavában.

A kastély tekintélyes múltra tekint vissza, még a brit királyi családdal is kapcsolatban áll. Ez volt ugyanis II. Erzsébet édesanyjának gyermekkori otthona, Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő, Snowdon grófnője pedig ott született.

A jelenlegi épület nagyrészt a 17. századból származik, de a birtok és elődei a 14. század óta a Lyon család otthonaként szolgált.

Glamis a skóciai Strathmore csodálatosan zöld völgyében, a Sidlaw-hegység és a Grampian-hegység között fekszik. A kastély igen nagy birtokon terül el, amely több mint 57 négyzetkilométert, azaz 14 ezer hektárt fed le.

Március közepétől vezetett túrákra lehet jelentkezni, melyek során a látogató megismerheti az épület történeteit, hiszen minden szobának megvan a maga sztorija és legendája. A privát túrák személyre szabottak és abszolút luxusjellegűek: teázással egybekötött üdvözlő fogadással kezdődnek, aztán whisky és pezsgő érkezik a tálcákon.

Nem szabad kihagyni a Glamis Castle Gardens csodás színekben pompázó kertjeit sem, melyet a nyitva tartási szezonban lehet bejárni. A kertek felfedezésére a tavasz tűnik ideális időszaknak, merthogy akkor a leglátványosabbak.

Tavasszal végigsétálhatunk a több kilométer hosszú, nárciszok ezreivel szegélyezett sugárúton, nyáron pedig a havasszépe és az azálea káprázatos látványa nyugtatja meg a lelket. Ősszel a virágok ugyan eltűnnek, cserébe a legszebb évszak színeiben gyönyörködhetünk.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

 

nagy sztori | legszebb | kastély | tavasz | birtok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom