Close
Alighanem megtaláltuk a világ legszebb kastélyát

Alighanem megtaláltuk a világ legszebb kastélyát

Skóciában számos lenyűgöző és gyönyörű kastélyt lehet meglátogatni, de a Glamis Castle egészen más szintnek tűnik.

Manapság Strathmore és Kinghorne grófjának magánlakásaként üzemel, szezonálisan viszont a nagyközönség számára is nyitva áll.

Az egyik legjobb felfedezhető kastély Skóciában, plusz tökéletesen alkalmas arra, hogy gyönyörködhessünk a skót építészetben és a megkapó skót vidék legjavában.

A kastély tekintélyes múltra tekint vissza, még a brit királyi családdal is kapcsolatban áll. Ez volt ugyanis II. Erzsébet édesanyjának gyermekkori otthona, Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő, Snowdon grófnője pedig ott született.

A jelenlegi épület nagyrészt a 17. századból származik, de a birtok és elődei a 14. század óta a Lyon család otthonaként szolgált.

Glamis a skóciai Strathmore csodálatosan zöld völgyében, a Sidlaw-hegység és a Grampian-hegység között fekszik. A kastély igen nagy birtokon terül el, amely több mint 57 négyzetkilométert, azaz 14 ezer hektárt fed le.

Március közepétől vezetett túrákra lehet jelentkezni, melyek során a látogató megismerheti az épület történeteit, hiszen minden szobának megvan a maga sztorija és legendája. A privát túrák személyre szabottak és abszolút luxusjellegűek: teázással egybekötött üdvözlő fogadással kezdődnek, aztán whisky és pezsgő érkezik a tálcákon.

Nem szabad kihagyni a Glamis Castle Gardens csodás színekben pompázó kertjeit sem, melyet a nyitva tartási szezonban lehet bejárni. A kertek felfedezésére a tavasz tűnik ideális időszaknak, merthogy akkor a leglátványosabbak.

Tavasszal végigsétálhatunk a több kilométer hosszú, nárciszok ezreivel szegélyezett sugárúton, nyáron pedig a havasszépe és az azálea káprázatos látványa nyugtatja meg a lelket. Ősszel a virágok ugyan eltűnnek, cserébe a legszebb évszak színeiben gyönyörködhetünk.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

 

szép | nagy sztori | tavasz | birtok | Skócia

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram