Close
Elkészült az újjáélesztett Aston Martin DB4 Zagato első példánya

Elkészült az újjáélesztett Aston Martin DB4 Zagato első példánya

Csupán tizenkilenc darabot készítenek belőle, az ára pedig közel nyolcmillió dollár, vagyis több mint kétmilliárd forint.

Az Aston Martin végre leleplezte a tavaly beharangozott DB4 GT Zagato Continuation első példányát. El kell ismerni, megérte várni rá. Az újjáélesztett klasszikus gyönyörű lett.

Az eredeti DB4 Zagato még 1960-ban debütált. Akkor is igazi ritkaságnak számított, hiszen mindössze húsz darabot gyártottak le belőle. Most azonban elérkezett a folytatás ideje. Az alaprecepten nem sokat változtattak, mégis egy tökéletesen új autóról van szó.

Ennek ellenére nem lehet majd a közutakon furikázni vele, mivel nem felel meg a mai biztonsági és emissziós előírásoknak. Különböző eseményeken vagy a versenypályán viszont lehet villogni vele, elvégre igen komoly teljesítményre képes. Az igazság az, hogy már az eredeti gép sem volt gyenge a maga 315 lóerejével, ám ezt még egy kicsit növelték az újragyártott verzióban;

a DB4 GT Zagato Continuation négyfokozatú kézi váltóval és 4,7 literes motorral érkezik, amely közel 400 lóerőt képes leadni.

Az újjászületett klasszikus kézzel készített alumíniumkarosszériája különleges vörös festést kapott, a gumijait Borrani felnikre húzták. Belül a legfrissebb FIA-szabályoknak is megfelelő bukócsövet találhatunk, a karbon kagylóüléseket pedig fekete bőrbe bújtatták.

Egy ilyen autót összerakni még az Aston Martin szakembereinek is több mint 4500 órába telik.

A hivatalos bemutatására hétvégén kerül sor, az idei Le Mans-i 24 órás autóversenyen. A közel nyolcmillió dollárban meghatározott ára egyébként rekordnak számít, jelenleg ez a legdrágább új Aston Martin modell, ami egy csomagban jár a DBS GT Zagatóval.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

klasszikus | oldtimer | continuation | újragyártott | DB4 Zagato

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram