Close
Átmeneti költöztetés? Kellhet egy kis segítség a raktározásban

Átmeneti költöztetés? Kellhet egy kis segítség a raktározásban

Egy költöztetés során általában a jelenlegi lakásunkból átvitetjük az összes holminkat az új lakásunkba. Viszont előfordulhat, hogy nem ennyire egyszerű a történet, mivel átmenetileg másik helyre kell elrakjuk a bútorainkat és egyéb vagyontárgyainkat. De nem kell kétségbeesnünk, erre is van megoldás!

Fontos, hogy kire bízzuk a költöztetés folyamatát

Nem mindegy, hogy milyen cég végzi el a feladatokat egy költöztetés során. Sajnos sokaknak van rossz tapasztalata, ami arra vezethető vissza, hogy rosszul választottak. Épp ezért fontos, hogy mi elkerüljük ezt a hibát, és pár apróságra odafigyelve jól válasszunk!

Attól, mert valami csili-vili, még nem azt jelenti, hogy jó is. Gondolok itt például egy honlapra, amit pár tízezer forintból el lehet készíttetni. Sokkal fontosabb, hogy mi van rajta. Fent van a költöztető cég elérhetősége (telefon és e-mail)? Ezen el is érhetőek? A cégadatok fent vannak a honlapon? ÁSZF és egyéb útmutatók vannak fent, mely alapján tudhatjuk, hogy hogyan dolgoznak? Ezek az alapok.

Ezenfelül az első kontakt során is sok minden kiderül. Ha felhívjuk őket, akkor segítőkészek, vagy csak le akarnak rázni? Pl. azzal, hogy minden rendben lesz, ne aggódjunk, és az összeget is meg tudjuk majd beszélni, nem lesz drága?! Az ilyen megnyilvánulások után felejtsük el őket, és keressünk olyan céget, akik írásban adnak konkrét árajánlatot, amire később tudunk hivatkozni.

Mikor lehet szükség raktározásra egy költöztetés során?

Ha az előző pont alapján kiszűrtük azokat a cégeket, akikben nem érdemes megbízni, akkor most nézzük meg, hogy milyen esetekben lehet szükségünk raktározásra.

A legjellemzőbb esetek egyike a felújítás. Itt igazából nincs is költözésről szó, mégis a fél lakást (vagy akár mindent) el kell vitetni. Ha egy komolyabb átalakításon megy át a lakásunk, akkor a legszerencsésebb (a vagyontárgyaink épsége miatt is), ha nem marad bent semmi. Ha pedig a végén úgy alakul, hogy még pénzünk is marad, és szeretnénk újjávarázsolni a berendezést, akkor tudunk tartani egy “garázsvásárt” is.

A másik jellemző eset, amikor szükség lehet egy raktárra a bútoraink számára az az, ha egy albérletből elköltözünk, de még nem tudunk beköltözni az újba. Ekkor az átmeneti időszakra helyet kell biztosítani a bútoraink számára.

Nagyon sokan élnek az átmeneti raktározás lehetőségével akkor is, ha ideiglenesen (akár több hónapra is) külföldre költöznek. Akár egy munkahelyi kiküldetés kapcsán, akár kalandvágyból, digitális nomádként dolgozva próbálják ki a külföldi életet. De az is lehet, hogy csak egy hosszúra nyújtott nyaralásról van szó. Minden esetre addig itthon gondoskodni kell a bútorokról, amire kiváló az átmeneti raktározás lehetősége.

Milyen az optimális raktár?

Az egyik legfontosabb, hogy földszinti. De ha emeleten van, akkor hatalmas rakterű teherlift mindenképp legyen. Emellett fontos még, hogy lehetőleg fűtött, de mindenképp száraz legyen, ne vizesedjen. És persze az sem árt, ha értenek a bútorok tárolásához.

Az átmeneti raktározásra van megoldás. Használjuk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram