Close
Magyarországi motor hajtja az Audi első villanyautóját

Magyarországi motor hajtja az Audi első villanyautóját

A Mercedes EQC-vel kapcsolatban leírtak jó része igaz az Audi első nagyszériás villanyautójára, az e-tronra is: ugyanúgy szabadidő-autó, hasonlóan külön elektromotor hajtja az első és a hátsó tengelyt, de még a 400 lóerő körüli rendszerteljesítmény és az 5,5 másodperces százra gyorsulás is szinte pontosan egyezik.

Ahogyan az is, hogy az Audi sem a BMW-féle látványos különbözés módszerét választotta: az e-tron nemcsak méretében, hanem külsejében is a meglehetősen benga Q7-est idézi, ennek megfelelő a helykínálat, csak a töltőhálózat sűrűségétől függ, meddig jut el a kocsi, az utasok és a vezető sem fog panaszkodni kényelmetlenségre.

A műszerfal is elég tipikusan Audi, de azért nem intézték el egy egyen-Audi belsővel a feladatot, olyannyira nem, hogy az e-tron lesz a márka első típusa, amely akár külső visszapillantó tükrök nélkül, pontosabban azokat helyettesítő kamerákkal lesz kapható.

Kevésbé feltűnő, de nekünk, magyaroknak fontos részlet, hogy az e-tron villanymotorja az új, győri üzemben készül robotok és automata zsúrkocsik közreműködésével. Jövőre ülhetnek bele az autójukba az első vevők, akik ezért több mint húszmillió forintot kell fizessenek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Audi)

FOLYTASD EZZEL
Új szintre emeli a vendéglátást a Rolls-Royce szekrénykéje
Saját múzeumi részleget kapott Olaszországban a motorcsónakok Ferrarija
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom