Close
Magyarországi motor hajtja az Audi első villanyautóját

Magyarországi motor hajtja az Audi első villanyautóját

A Mercedes EQC-vel kapcsolatban leírtak jó része igaz az Audi első nagyszériás villanyautójára, az e-tronra is: ugyanúgy szabadidő-autó, hasonlóan külön elektromotor hajtja az első és a hátsó tengelyt, de még a 400 lóerő körüli rendszerteljesítmény és az 5,5 másodperces százra gyorsulás is szinte pontosan egyezik.

Ahogyan az is, hogy az Audi sem a BMW-féle látványos különbözés módszerét választotta: az e-tron nemcsak méretében, hanem külsejében is a meglehetősen benga Q7-est idézi, ennek megfelelő a helykínálat, csak a töltőhálózat sűrűségétől függ, meddig jut el a kocsi, az utasok és a vezető sem fog panaszkodni kényelmetlenségre.

A műszerfal is elég tipikusan Audi, de azért nem intézték el egy egyen-Audi belsővel a feladatot, olyannyira nem, hogy az e-tron lesz a márka első típusa, amely akár külső visszapillantó tükrök nélkül, pontosabban azokat helyettesítő kamerákkal lesz kapható.

Kevésbé feltűnő, de nekünk, magyaroknak fontos részlet, hogy az e-tron villanymotorja az új, győri üzemben készül robotok és automata zsúrkocsik közreműködésével. Jövőre ülhetnek bele az autójukba az első vevők, akik ezért több mint húszmillió forintot kell fizessenek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Audi)

elektromos autó | audi | audi e-tron | villanyautó

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram