Close
Enyhít a világ egyik legszigorúbb határellenőrzésén Ausztrália

Enyhít a világ egyik legszigorúbb határellenőrzésén Ausztrália

Ausztrália megkezdi a külföldiekre vonatkozó beutazási korlátozások jelentős enyhítését, bizonyos csoportokat előnyben részesítve.

December elsejétől a belépésre jogosultak közé tartoznak a szakképzett külföldi munkavállalók és a külföldi diákok, valamint a japán és dél-koreai állampolgárok. Mindenkinek teljes körű oltással kell rendelkeznie.

Ausztrália tavaly márciusban a világ egyik legszigorúbb határellenőrzését vezette be, ami többek között saját állampolgáraira is érvényes volt (nem hagyhatták el a kontinenst, ahol szinte semmilyen enyhítés nem volt utazási tekintetben, amióta beütött a járvány).

Az enyhített szabályok értelmében a jogosult vízummal rendelkezők külön mentesség nélkül térhetnek vissza Ausztráliába. Becslések szerint ez 200 ezer beutazót jelent majd december és január között.

“A jogosult vízumtulajdonosok közé tartoznak a szakképzett munkavállalók és a diákcsoportok, a menekültek, a humanitárius munkát végzők, és az ideiglenes vízummal rendelkezők” –mondta Karen Andrews belügyminiszter.  A beutazás előtt hetvenkét órával elvégzett, negatív eredményt hozott Covid-teszt szintén a feltételek közé tartozik. Az érvényes vízummal rendelkező, teljesen beoltott dél-koreaiak és japánok kötelező karantén nélkül utazhatnak be Ausztráliába.

A világjárvány nemzetközi turizmusra gyakorolt fojtogató hatása rávilágított Ausztrália külföldi munkaerőtől és nemzetközi diákoktól való gazdasági függőségére. A nemzetközi oktatási ágazat 2019-ben becslések szerint 40 milliárd ausztrál dollárt (29 milliárd dollár) hozott Ausztráliának, ami a vasérc, a szén és a gáz után az ország negyedik legnagyobb exportcikkének tekinthető.

Míg 2020-ban legtöbbünk számára bezárások, a zárlatok és az utazások szüneteltetése volt jellemző, addig 2021 már az újranyitásokról, újrafoglalt utazásokról és új projektek éledéséről szól(t). Mutatunk öt kiemelkedő új látványosságot.

(Forrás: BBC, fotók:  Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Két év múlva karácsonykor már filmstúdió és sportaréna működhet az űrben
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom