Close
Öt új turistaattrakció a nagyvilágból, amit nagyon megnéznénk már

Öt új turistaattrakció a nagyvilágból, amit nagyon megnéznénk már

Míg 2020-ban legtöbbünk számára bezárások, a zárlatok és az utazások szüneteltetése volt jellemző, addig 2021 már az újranyitásokról, újrafoglalt utazásokról és új projektek éledéséről szól(t). Mutatunk öt kiemelkedő új látványosságot.

Summit One Vanderbilt

Aki régóta álmodozik a New York-i pazar kilátásról, annak kötelező felcaplatnia a Summit One Vanderbiltre. A város legújabb kilátóteraszán valóban lenyűgöző a panoráma, de nem ez az egyetlen dolog, amit a szupertorony kínál.

A Nagy Alma egyik legmagasabb épületéhez egy teljes szórakozószintet építettek a Snøhetta építésziroda tervei alapján. Ehhez a projekthez tartozik az Ascent elnevezésű átlátszó felvonó, amelyről egész New Yorkra rálátni, és a napokban megnyitott, Air névre keresztelt üvegterem. A magával ragadó művészeti installáció tükörhatású, ultrafényes üvegpadlójával csalogat.

Munch Museum

Nyáron nyitott meg – újra – a látogatók előtt a világ legnagyobb Edvard Munch-gyűjteményének otthont adó múzeuma, a Munch a norvégiai Oslóban.

A tizenhárom emeletes, vízparti toronyépületben tizenegy kiállítóterem kalauzol végig a világhírű norvég expresszionista festő pályafutásán.

Little Island

Egy olyan helyet kaptak a New York-iak, ahol nagyokat pihenhetnek és sétálhatnak, ugyanakkor minden sarkon valamilyen kellemes meglepetésre számíthatnak.

Little Island afféle szeszélyes oázisként van jelen a világváros folyton pulzáló mindennapjaiban. A több mint 350 fajta virággal, fával, cserjével teleültetett park 2,4 hektárnyi területen lebeg a Hudson felett. A színek és az illatok mellett további vonzerejét egy eddig nem látott kilátópont jelenti, ahonnan Manhattanre lehet egészen új szögből rálátni.

CopenHill

Technikailag 2020-ban nyitott, de a nagyközönség ebben az évben látogathatta csak meg. A különleges komplexumot egy erőmű tetején alakították ki.

Maga az erőmű ráadásul szintén kuriózum, az elégetett szemétből energiát termel, és huszonöt százalékkal kevesebb a károsanyag-kibocsátása, mint egy átlagos hulladékégetőnek.

Az építészet dán nehézfiújának, Bjarke Engelsnek a koppenhágai projektje egyszerre hulladékégető, és egy mászófalakkal, fitneszközponttal, éttermekkel felszerelt szabadidős központ – oldalán és tetején egy mesterséges sípályával.

Trónok harca-stúdiótúra

Ha már közeleg a tél… Az írországi Belfastban és a horvátországi Dubrovnikban számos forgatási helyszín már évek óta népszerű turistacélpontnak számít, de idén egy új élménytúra is nyílik az észak-írországi Linen Mill Studiosban.

A stúdiótúra a sorozatban használt valódi díszleteken keresztül vezeti majd végig a látogatókat, eredeti  fegyverekkel, kellékekkel, jelmezekkel és egyebekkel. A túrát az HBO-val együttműködve fejlesztették ki, és ez lesz az egyetlen állandó, hivatalos licenccel rendelkező Trónok harca-élmény a világon. A nyitását még erre az évre ígérték.

A kutatások szerint világszerte egyre nő a vágy az utazásra, 2022-ben pedig minden lehetőséget megragadunk majd arra, hogy bepótoljuk az elmúlt két év elmaradásait. A World Travel & Tourism Council legfrissebb jelentése szerint jövőre többet utazhatunk, mint a pandémia kitörése előtt, köszönhetően annak, hogy az emberek soha nem látott mértékben éreznek késztetést arra, hogy felfedezzék a világot.

(Forrás: The Points Guy, fotók: Summit One Vanderbilt, Little Island, Michael Grimm, Getty Images)

attrakciók | látnivalók | copenhill | trónok harca | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram