Close
Hihetetlen, de igaznak tűnik: 2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

Hihetetlen, de igaznak tűnik: 2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

A kutatások szerint világszerte egyre nő a vágy az utazásra, 2022-ben pedig minden lehetőséget megragadunk majd arra, hogy bepótoljuk az elmúlt két év elmaradásait.

A World Travel & Tourism Council legfrissebb jelentése szerint jövőre többet utazhatunk, mint a pandémia kitörése előtt, köszönhetően annak, hogy az emberek soha nem látott mértékben éreznek késztetést arra, hogy felfedezzék a világot.

A belföldi utazások után a beutazóturizmus is felpörög

A vizsgálat eredményei szerint a belföldi utazások növekedése jelentősen meghaladta a nemzetközi turizmus adatait, és 2022-ben várhatóan még tovább fog emelkedni.

A járványból a legjobban az Egyesült Államok utazási piaca jött ki,

2020-hoz képest idén 35,6 százalékkal nőtt a belföldi utazások száma, jövőre pedig további 28,4 százalékos emelkedést várnak.

A világszerte dinamikusan növekedő utazási kedvnek köszönhetően nő majd a fogyasztói költés, új munkahelyek jönnek létre, és a GDP is emelkedik. A prognózis szerint összességében 2022-ben az utazások várhatóan közel kétmilliárd dollárt termelnek majd az Egyesült Államok gazdaságában, ennek eredményeként

az utazási szegmensben 26,2 százalékkal több, közel hárommillió új munkahely keletkezik majd.

Hatalmasat szakíthat a turisztikai szektor

Míg 2020-ban és 2021-ben a belföldi utazás generálta a legnagyobb bevételt, 2022-ben a nemzetközi utazások is felpörögnek.

November 8-án az Egyesült Államok újra megnyitotta határait a világ minden tájáról érkező, oltott utazók előtt, és számos ország várja az amerikai turistákat is.

Az előrejelzések szerint ez valószínűleg közel 228%-os növekedést fog eredményezni az Egyesült Államokba utazók körében az idei évhez képest.

A szakértők szerint a szektor hosszú távú fellendülése azonban az Egyesült Államokban és világszerte attól függ majd, hogy az USA határai nyitva maradnak-e nemzetközi turisták előtt, vagy ismét zárásra kényszerülnek.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

előrejelzés | utazás | egyesült államok | usa | trend

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram