Close
Hihetetlen, de igaznak tűnik: 2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

Hihetetlen, de igaznak tűnik: 2022-ben többet utazhatunk, mint a járvány előtti években

A kutatások szerint világszerte egyre nő a vágy az utazásra, 2022-ben pedig minden lehetőséget megragadunk majd arra, hogy bepótoljuk az elmúlt két év elmaradásait.

A World Travel & Tourism Council legfrissebb jelentése szerint jövőre többet utazhatunk, mint a pandémia kitörése előtt, köszönhetően annak, hogy az emberek soha nem látott mértékben éreznek késztetést arra, hogy felfedezzék a világot.

A belföldi utazások után a beutazóturizmus is felpörög

A vizsgálat eredményei szerint a belföldi utazások növekedése jelentősen meghaladta a nemzetközi turizmus adatait, és 2022-ben várhatóan még tovább fog emelkedni.

A járványból a legjobban az Egyesült Államok utazási piaca jött ki,

2020-hoz képest idén 35,6 százalékkal nőtt a belföldi utazások száma, jövőre pedig további 28,4 százalékos emelkedést várnak.

A világszerte dinamikusan növekedő utazási kedvnek köszönhetően nő majd a fogyasztói költés, új munkahelyek jönnek létre, és a GDP is emelkedik. A prognózis szerint összességében 2022-ben az utazások várhatóan közel kétmilliárd dollárt termelnek majd az Egyesült Államok gazdaságában, ennek eredményeként

az utazási szegmensben 26,2 százalékkal több, közel hárommillió új munkahely keletkezik majd.

Hatalmasat szakíthat a turisztikai szektor

Míg 2020-ban és 2021-ben a belföldi utazás generálta a legnagyobb bevételt, 2022-ben a nemzetközi utazások is felpörögnek.

November 8-án az Egyesült Államok újra megnyitotta határait a világ minden tájáról érkező, oltott utazók előtt, és számos ország várja az amerikai turistákat is.

Az előrejelzések szerint ez valószínűleg közel 228%-os növekedést fog eredményezni az Egyesült Államokba utazók körében az idei évhez képest.

A szakértők szerint a szektor hosszú távú fellendülése azonban az Egyesült Államokban és világszerte attól függ majd, hogy az USA határai nyitva maradnak-e nemzetközi turisták előtt, vagy ismét zárásra kényszerülnek.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom