Close
Ezekben az amerikai városokban kell a legtöbbet fizetni egy lakásért

Ezekben az amerikai városokban kell a legtöbbet fizetni egy lakásért

Aki megélné az amerikai álmot és a tengerentúlon kezdene új életet, előtte mindenképp érdemes alaposan tájékozódnia többek között az ingatlanárakról. Ebben segítünk most.

Az ingatlanadatok elemzésével foglalkozó Property Shark az USA legdrágább irányítószámairól készített felmérést.

Elöljáróban annyit elárulunk, nem feltétlenül Kalifornia az a hely, amit ajánlatos megcélozni, az Egyesült Államok száz legdrágább irányítószámának hetven százaléka ugyanis ott található.

A rangsor összeállításához a Property Shark kiszámította az egyes irányítószámok átlagos lakáseladási árait, majd kiválasztotta a száz legdrágábbat (valójában 127-et a sok holtverseny miatt).

A lista élén a Bay Area-ban fekvő, mindössze hétezer lakosú Atherton városa áll – zsinórban immáron ötödik éve. A kisvárosban átlagban 7,475 millió dollárért értékesítenek egy ingatlant, ami jóval magasabb, mint a második és harmadik helyen végzett Boston 5,5 millió és a New York-i Sagaponack kerek ötmillió dollárjával.

Atherton azonban csak egyike a nyolcvankilenc kaliforniai irányítószámnak, amelyek bekerültek a legjobbak közé. A Bay Area negyvenhét, Los Angeles megye pedig huszonegy ilyen címet delegál. Úgy tűnik tehát, sokba kerül a napfényben élni.

Bár a New York-i életet általában úgy emlegetik, mint ami masszívan leterheli a pénztárcát, a lakásárakat össze sem lehet hasonlítani azokkal a számokkal, melyekkel a kaliforniaiaknak kell megküzdeniük. A rangsorban a Hudson Yardsot és Little Italyt magába foglaló irányítószám csupán a 22. helyen szerénykedik.

Három helyen az elmúlt évben drasztikusan megugrottak az átlagárak. A marylandi Gibson Island kilencvenhét százalékos növekedéssel elérte az igen magas, 3,195 millió dolláros átlagot, és ezzel a 23. helyet szerezte meg. A nevadai Crystal Bay hatvannyolc százalékos emelkedéssel a 39. helyen zárt, Miami Beach pedig hatvanhat százalékos növekedéssel az USA ötödik legdrágább irányítószámává vált 2021-ben.

Ami a másik oldalt illeti, a kaliforniai Greenbrae és a New York-i Upper West Side egyik kis vízparti részén harminckilenc százalékkal csökkent a lakások eladási átlagára.

A teljes listát ide kattintva lehet böngészni.

Párizs, Róma, Barcelona – vitathatatlanul csodálatos városok, azonban a kisebb települések is tele vannak varázslattal, felfedezésre váró látnivalóval, gasztronómiai csodákkal. A CNN körbenézett, és egy csokorra való elbűvölő kisvárosra bukkant.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Unsplash)

ingatlanok | legdrágább | irányítószám | amerika | egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram