Close
Itt egy új New York-i élmény, de semmi pénzért nem próbálnánk ki

Itt egy új New York-i élmény, de semmi pénzért nem próbálnánk ki

Megmásznád Manhattan egyik legmagasabb felhőkarcolóját, hogy aztán a csúcsra érve kilógassanak egy kötélen, miközben az épület peremén állsz? November 9-től él a lehetőség.

New Yorkban egyszerűen képtelenek leállni. Az általunk is bemutatott The Edge-ben néhány nap múlva debütál egy adrenalin-mérőt egészen biztosan kiakasztó attrakció, a City Climb.

A városi hegymászás során első körben harminckét lépcsőfokot kell leküzdeni az alaptábor szintjéről.

Ez talán még a tériszonyosoknak is menne tenyérizzadás nélkül, de ami utána következik, arra már csak a bevállalósak iratkozzanak fel.

A bátrakat a szabadban a felhőkarcoló oldalán felhúzott 161 lépcsőfok várja, melyek teljesítése után következik a metsző izgalom,

az adrenalinfüggők ugyanis a csúcsra érve kötelek segítségével lóghatnak ki a semmibe az Apexről, a torony piramis alakú csúcsába vágott szabadtéri kilátóteraszáról.

Az élmény körülbelül másfél-két órán át tart, amiből a mászók nagyjából negyvenöt percet töltenek a torony csúcsán. A Climb ezzel kiérdemelte a világ legmagasabb külső épületmászása címet.

Ennek egyébként szemtanúi lehetnek majd az üvegpadlós Edge kilátóterasz látogatói is, akik láthatják a felettük lebegő Climb-résztvevőket.

A jegyek ára 185 dollár (57 ezer forint), amely tartalmazza a Climb-élményt, a belépőt az Edge-re, és egy fotót a New York feletti lógásról.

„Mindenki gondos eligazítást kap az indulás előtt, a kísérők alaposan bebiztosítva, megerősített kötelekkel engedik útjukra a vállalkozókat, akik tökéletes biztonságban vannak” – mondta Cassie Davidson, a Hudson Yards Experiences marketingért felelős alelnöke.

Korábban megírtuk, hogy a 30 Hudson Yards felhőkarcoló 100. és 101. emeletén kialakított, az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz.

A 335 méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városraManhattanen túl egészen New Jersey-ig.

(Forrás: Independent, fotók: Edgenyc.com)

usa | extrém | mászás | kilátó | city climb

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram