Close
Itt egy új New York-i élmény, de semmi pénzért nem próbálnánk ki

Itt egy új New York-i élmény, de semmi pénzért nem próbálnánk ki

Megmásznád Manhattan egyik legmagasabb felhőkarcolóját, hogy aztán a csúcsra érve kilógassanak egy kötélen, miközben az épület peremén állsz? November 9-től él a lehetőség.

New Yorkban egyszerűen képtelenek leállni. Az általunk is bemutatott The Edge-ben néhány nap múlva debütál egy adrenalin-mérőt egészen biztosan kiakasztó attrakció, a City Climb.

A városi hegymászás során első körben harminckét lépcsőfokot kell leküzdeni az alaptábor szintjéről.

Ez talán még a tériszonyosoknak is menne tenyérizzadás nélkül, de ami utána következik, arra már csak a bevállalósak iratkozzanak fel.

A bátrakat a szabadban a felhőkarcoló oldalán felhúzott 161 lépcsőfok várja, melyek teljesítése után következik a metsző izgalom,

az adrenalinfüggők ugyanis a csúcsra érve kötelek segítségével lóghatnak ki a semmibe az Apexről, a torony piramis alakú csúcsába vágott szabadtéri kilátóteraszáról.

Az élmény körülbelül másfél-két órán át tart, amiből a mászók nagyjából negyvenöt percet töltenek a torony csúcsán. A Climb ezzel kiérdemelte a világ legmagasabb külső épületmászása címet.

Ennek egyébként szemtanúi lehetnek majd az üvegpadlós Edge kilátóterasz látogatói is, akik láthatják a felettük lebegő Climb-résztvevőket.

A jegyek ára 185 dollár (57 ezer forint), amely tartalmazza a Climb-élményt, a belépőt az Edge-re, és egy fotót a New York feletti lógásról.

„Mindenki gondos eligazítást kap az indulás előtt, a kísérők alaposan bebiztosítva, megerősített kötelekkel engedik útjukra a vállalkozókat, akik tökéletes biztonságban vannak” – mondta Cassie Davidson, a Hudson Yards Experiences marketingért felelős alelnöke.

Korábban megírtuk, hogy a 30 Hudson Yards felhőkarcoló 100. és 101. emeletén kialakított, az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz.

A 335 méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városraManhattanen túl egészen New Jersey-ig.

(Forrás: Independent, fotók: Edgenyc.com)

city climb | new york | tériszony | mászás | terasz

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom