Close
Hiába az elszálló árak, remek szezonra számít a magyarok kedvenc síterepe

Hiába az elszálló árak, remek szezonra számít a magyarok kedvenc síterepe

A nehéz gazdasági környezet ellenére jó téli szezonban reménykednek az osztrákok, akik bár elismerik, hogy a potenciális utazókat hátrányosan érinti az infláció, mégis lényegesen jobb szezonra számítanak, mint  az elmúlt években. Ráadásul a szállásadók is mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen túlságosan megemelniük az áraikat.

A két drámai turisztikai veszteséggel járó téli szezon után Ausztriában dübörög az idegenforgalom. 2022 májusától augusztusig ötvennyolcmillió vendégéjszakát realizáltak, ami csak egy kicsivel maradt el a koronavírus kitörését megelőző év hasonló időszakához. A gazdasági körülmények azonban most sem kedvezőbbek,

az általános infláció miatt a szállások ára is körülbelül 10-15 százalékkal emelkedett – adta hírül a Wiener Zeitung.

A közelgő téli szezont egy tízezer potenciális utazó bevonásával készült kutatás segítségével vizsgálták, az eredmények pedig meglehetősen pozitívak voltak. Lisa Weddig, az Österreich Werbung ügyvezető igazgatója szerint a téli vakációt Ausztriában eltölteni kívánók száma nagyságrendileg tizenhétmillióra emelkedett.

Ráadásul több vizsgált piacon is Ausztria az egyik vezető úti cél, így nagy számú német, holland és cseh turistát is várnak.

Az utazókat azonban az Európa-szerte tapasztalható megélhetési válság bizonytalanná is teszik. Azon válaszadók, akik még nem tudják, hogy elutaznak-e télen, elsősorban az inflációtól és a saját anyagi helyzetüktől teszik függővé a téli vakációjukat, de a bizonytalanságukat az ukrajnai háború is növeli.

Nem csak az első számú síterepek készülnek a szezonra, ami van, ahol már el is indult. A Dior például egy tökéletes kapszulakollekciót álmodott meg, amelynek minden egyes eleme a luxust, a szakértelmet és a minimalista dizájnt ötvözi egy csepp merészséggel fűszerezve.

(Forrás: Wiener Zeitung, fotók: Getty)

osztrák síterep | síterep | síszezon | | ausztria

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram