Szabályosan megszállták ezt a szomszédos országot a téli sportok szerelmesei

Csak novemberben 5.15 millió vendégéjszakát regisztráltak az osztrák szálláshelyek a Statistics Austria adatai szerint. Ez 5.4 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Akkor a vendégéjszakák száma 4.9 millió volt.

A külföldi vendégéjszakák száma 5.7 százalékkal, közel három millióra nőtt, míg a belföldi vendégéjszakák száma 4.9 százalékkal 2.15 millióra emelkedett Ausztriában. A statisztikai adatok szerint

a legtöbben Németországból érkeztek,

de Svájcból, Liechtensteinből, Olaszországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Lengyelországból, az Egyesült Királyságból és Csehországból is sokan utaztak az osztrák területekre.

A rendkívül sikeres 2023-as év ellenére a turisztikai adatok továbbra is elmaradnak a 2019-től, vagyis a világjárvány előtti évtől, ami továbbra is rekordidőszaknak számít az osztrák turizmusban.

Akkor a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette a százötvenhárom milliót.

A múlt hónapban Ausztria huszonhat millió látogatót köszönthetett, az Egyesült Nemzetek Turisztikai Világszervezete, azaz az UNWTO szerint pedig 2022-ben a világ tizedik leglátogatottabb célpontja volt.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

ausztria | turizmus | utazás | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom