Close
Az Airbus légitaxija megváltoztathatja a városi közlekedést

Az Airbus légitaxija megváltoztathatja a városi közlekedést

Miért vezetnénk, amikor repülni is lehet?

Közönség előtt mutatták be Németországban az Airbus CityAirbus névre keresztelt légitaxiját. A prezentáción természetesen levegőbe is emelkedett a városi közlekedés megreformálásra kitalált eVTOL (a betűszó az elektromos fel- és leszállás szavakból áll össze).

A távvezérléssel működő légitaxit az Airbus helikopteres szakosztálya álmodta meg, akár négy utast is tud szállítani legjobb esetben száz kilométeres távolságig, maximum 120 km/h sebességgel.

A teljesen elektromos, négy légcsavarral és motorral felszerelelt légi járművet rövidebb, városi utakra szánják, hogy alkalmanként simán átrepülhessenek vele egy-egy nagyobb dugó vagy torlódás fölött.

A drónra emlékeztető, csendesen suhanó CityAirBus az utazás jövőjét jelentheti, mivel irányításához nincs szükség sofőrre – a koronavírus-járvány idején pedig csöppet sem elhanyagolható szempont a személyes kontaktus elkerülése.

A légitaxi első tesztrepülését tavaly decemberben volt a németországi Donauwörthben, egyelőre viszont még nem lehet tudni, mikor lesz elérhető a nagyközönség számára.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom