Close
Az Airbus légitaxija megváltoztathatja a városi közlekedést

Az Airbus légitaxija megváltoztathatja a városi közlekedést

Miért vezetnénk, amikor repülni is lehet?

Közönség előtt mutatták be Németországban az Airbus CityAirbus névre keresztelt légitaxiját. A prezentáción természetesen levegőbe is emelkedett a városi közlekedés megreformálásra kitalált eVTOL (a betűszó az elektromos fel- és leszállás szavakból áll össze).

A távvezérléssel működő légitaxit az Airbus helikopteres szakosztálya álmodta meg, akár négy utast is tud szállítani legjobb esetben száz kilométeres távolságig, maximum 120 km/h sebességgel.

A teljesen elektromos, négy légcsavarral és motorral felszerelelt légi járművet rövidebb, városi utakra szánják, hogy alkalmanként simán átrepülhessenek vele egy-egy nagyobb dugó vagy torlódás fölött.

A drónra emlékeztető, csendesen suhanó CityAirBus az utazás jövőjét jelentheti, mivel irányításához nincs szükség sofőrre – a koronavírus-járvány idején pedig csöppet sem elhanyagolható szempont a személyes kontaktus elkerülése.

A légitaxi első tesztrepülését tavaly decemberben volt a németországi Donauwörthben, egyelőre viszont még nem lehet tudni, mikor lesz elérhető a nagyközönség számára.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

EVTOL | légitaxi | dugó | távvezérlés | elektromos

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram