Ennél szebben aligha lehet tisztelegni egy Rolex-ritkaság előtt

Ha az ember a csuklójára húz egy Rolexet, azzal belép a luxusba, valójában egy történetet visel. Aki pedig egy valódi kuriózumhoz jut hozzá, az mondhatni szintet lép.

Az Artisans de Genève bemutatta egyéni megrendelésre készített legújabb modelljét, melyet a ritkaságnak számító Rolex Daytona 6263 "Albino" ihletett – a korábban Eric Clapton is által viselt darab akkor vált igazán ismertté, amikor 2003-ban rekordnak számító 505 ezer dollárt fizettek a zenész példányáért, amit aztán tizenkét évvel később egy aukción megdöbbentően sok pénzért, 1,4 millióért adtak tovább.

A műhelyben modern Rolexeket felhasználva legendás vagy éppen elfeledett dizájnokat, modelleket élesztenek újra. A hetvenes években készült óráról pedig azt beszélik, mindössze három darabot gyártottak belőle, ezért a gyűjtők valósággal sóvárognak utána.

Mivel az eredetiből meglehetősen keveset készítettek, az Artisans de Genève újdonságát a Daytona 116520 alapjaira építette, miközben megtartotta a talán legjellemzőbb vonását, a monokróm ezüst számlapot, ahonnan az óra becenve (Albino) ered.

A tekintélyes ritkaság előtt tisztelgő, kézzel készült, szerkezetileg jelentősen átalakított új darab hetvenkét órányi járástartalékkal bír, és száz méterig vízálló.

Kidolgozottságban és harmóniájában minden ízében hozza a klasszikus Rolex-életérzést és eleganciát, ennél nemesebb módon tehát aligha lehetett volna megidézni a kivételes elődöt. Az ára 17 125 dollár.

Ez is érdekelhet:

Világbajnok labdarúgó-legenda segített egy Rolex megtervezésében

Az óra újragondolásában komoly szerep jutott a korábbi kiváló középpályásnak.

(Fotók: Artisans de Genève)

Rolex | ritkaság | új | albino | artisans de geneve

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom