Close
Ennél szebben aligha lehet tisztelegni egy Rolex-ritkaság előtt

Ennél szebben aligha lehet tisztelegni egy Rolex-ritkaság előtt

Ha az ember a csuklójára húz egy Rolexet, azzal belép a luxusba, valójában egy történetet visel. Aki pedig egy valódi kuriózumhoz jut hozzá, az mondhatni szintet lép.

Az Artisans de Genève bemutatta egyéni megrendelésre készített legújabb modelljét, melyet a ritkaságnak számító Rolex Daytona 6263 “Albino” ihletett – a korábban Eric Clapton is által viselt darab akkor vált igazán ismertté, amikor 2003-ban rekordnak számító 505 ezer dollárt fizettek a zenész példányáért, amit aztán tizenkét évvel később egy aukción megdöbbentően sok pénzért, 1,4 millióért adtak tovább.

A műhelyben modern Rolexeket felhasználva legendás vagy éppen elfeledett dizájnokat, modelleket élesztenek újra. A hetvenes években készült óráról pedig azt beszélik, mindössze három darabot gyártottak belőle, ezért a gyűjtők valósággal sóvárognak utána.

Mivel az eredetiből meglehetősen keveset készítettek, az Artisans de Genève újdonságát a Daytona 116520 alapjaira építette, miközben megtartotta a talán legjellemzőbb vonását, a monokróm ezüst számlapot, ahonnan az óra becenve (Albino) ered.

A tekintélyes ritkaság előtt tisztelgő, kézzel készült, szerkezetileg jelentősen átalakított új darab hetvenkét órányi járástartalékkal bír, és száz méterig vízálló.

Kidolgozottságban és harmóniájában minden ízében hozza a klasszikus Rolex-életérzést és eleganciát, ennél nemesebb módon tehát aligha lehetett volna megidézni a kivételes elődöt. Az ára 17 125 dollár.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Artisans de Genève)

artisans de geneve | új | albino | óra | Rolex

FOLYTASD EZZEL

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram