Az elektromos csónakmotor hasznosításának lehetőségei a sikeres horgászatoknál

Milyen szerepet tölthet be az elektromos csónakmotor a sikeres horgászatok szempontjából? Melyik horgász módszereknél lehet egyáltalán létjogosultsága az elektromos csónakmotor bevetésének? A cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Miért lehet egyáltalán szükség csónakmotorra egy-egy horgászatnál?

Leginkább azért, mivel nem minden víztípus nyerő helyeit lehet elérni a partról. Vagyis hiába optimalizáljuk a felszerelést és dobunk el akár száz vagy százötven méteres távolságra is, az igazán nagy vízfelületeken mindez édeskevés.

Vehetjük példaként a Balatont, a Velencei-tavat vagy a Tisza-tavat. Ezek egytől egyig beláthatatlan nagyságú tavak, amelyeken mindenképp szükség lehet a csónakra a horgászatok sikeréhez. Nem beszélve a folyóvizekről, amelyeknél szintén korlátozott lehetőséget biztosít csak a vízparti horgászat a halfogás tekintetében.

Amiért az elektromos csónakmotor alkalmazása lehet a célravezető

Több, egymástól különálló érv is alátámaszthatja az elektromos csónakmotor alkalmazásának a hasznosságát. Eleve lényeges különbség, hogy a benzinnel működő csónakmotorokkal szemben az elektromos csónakmotor gyakorlatilag hang nélkül dolgozik.

Vagyis szinte észrevétlenül közelíthetjük meg a segítségével a horgászhelyünket, ami egy állóvizen korántsem elhanyagolható tényező. Ráadásul borzasztó egyszerű maga a működtetés is. Nem kell hozzá más, mint egy megfelelő teljesítménnyel rendelkező akkumulátor.

Amint az akkumulátor és az elektromos csónakmotor között sikerül megoldani a kapcsolatot, onnantól kezdve máris szabadon közlekedhetünk a vízen. Nem beszélve annak a tényéről sem, hogy mindezt környezetbarát módon tehetjük meg, elvégre az elektromos működésnek köszönhetően az üzemanyag elégetéséről nem beszélhetünk.

Melyik horgász módszerek esetében jelenthet extra hatékonyságot az elektromos csónakmotor?

Többféle horgászmódszer is felsorakoztatható abból a szempontból, hogy mikor és milyen esetekben hasznosulhat leginkább az elektromos csónakmotor. Mindenekelőtt a pergetőhorgászatokat kellene megemlíteni, amelyeknél a Damil.hu webáruházban beszerezhető elektromos csónakmotor elképesztően hasznos szolgálatot tehet.

Aztán ott van a manapság egyre többeket megfertőző bojlis horgászmódszer. Bojlizásnál a sikeres horgászat sokszor kívánja meg azt, hogy az egyszerű bedobás helyett a behordást válasszuk. Vagyis csónakba kell ülni, és hajszálpontosan a kívánt helyen kell letenni a végszereléket.

Ha pedig érkezik a kapás, a hal pedig tőlünk jókora távolságra kezd el húzni, akkor nincs mese, az elektromos csónakmotor segítségével úgymond fölé kell állni. Természetesen a hagyományos nádi pontyozás, avagy a cserkelő horgász módszerek egyik romantikus vállfaja is sikeresen művelhető, ha elektromos csónakmotor segíti a dolgunkat.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom