Minden eddiginél kreatívabb volt a mezőny Az Év Strandétele versenyén, íme, a győztes

A balatoni borászokból és vendéglátósokból alakult Balatoni Kör idén nyolcadik alkalommal hirdette meg Az Év Strandétele versenyét, melynek első helyezettje egy igazán formabontó finomság lett.

Idén külön díjazták a bisztró és a büfé kategória legjobbját is. Míg a bisztró kategóriában idén a zamárdi Tiki Beach Malacfül salátája vitte el a pálmát, a büfék versenyében a boglári Bundi Bijó strandbüfé Bundi Nagyon magyaros sós töltött kürtőskalácsa nyert. A zsűri idén ezt választotta egyben az Év strandételének is az előkóstolók nyomán döntőbe jutott tíz étel közül. Az innovációs és fenntarthatósági küldöndíját a Tiki Beach Bisztró kapta a vegán túrógombócáért.

A zsűrihez, amely zömmel gasztronómiai szakújságírókból állt, idén Wolf András séf csatlakozott.

A tíz döntős helyen végigkóstolták a nevezett strandételeket, és ennek alapján született az eredmény.

A zamárdi Tiki Beach Malacfül salátája

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája kiemelte, hogy a balatoni strandgasztronómia minden eddiginél kreatívabb strandételekkel rukkolt elő, ami azt is jelzi, hogy

a balatoni Beach Food műfaj egyre kiforrottabbnak tekinthető.

A büfék mellett egyre több strandbisztró nyílik a Balatonnál, és évről évre magasabbra teszik a lécet.

A Tarow Borsófőzi Dim Sum-ja

A vega és vegán trend is tovább erősödött tavaly óta, és idén először a Balatoni Kör különdíjjal értékelte a legjobbat ebben a kategóriában, amit az aligai Tarow  Borsófőzi Dim Sum vegán étele kapta, ami egy kókusztejes zöldborsófőzelék gyömbérrel, edameme babbal illetve cukorborsóhéjjal. Feltétnek egy fúziós ázsiai fűszerezésű sült gomba-kápiapaprika-tatárt töltenek wonton tésztába, melyet olajban sütnek ropogósra ékesen bizonyítva, hogy ízekben és textúrákban mennyire gazdag lehet egy vegán étel is.

Ha felfedeznéd a balatoni gasztronómia vívmányait, akkor erre a négykezes vacsoraestre is érdemes benevezned, és az év legjobb vidéki éttermei között is több balatonit találunk.

(Forrás és képek: Balatoni Kör/Facebook)

 

sós | az év strandétele | kürtőskalács | balaton

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Csábító a magas a kamat, de mást is mérlegelni kell – private banking az MBH Bankkal
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom