Close
Szicíliában találjuk az év legjobb városi szállodáját

Szicíliában találjuk az év legjobb városi szállodáját

Egy szállodaipari szakemberekből álló zsűri 2018-ban is megválasztotta az esztendő legjobb hoteleit. Ahhoz, hogy egy egykori aranyérmes szállodában töltsünk el néhány éjszakát, Olaszországig kell utaznunk, ahol egy legendák által inspirált hotelben foglalhatunk szobát.

A 2018-as győztes ugyanis a cataniai Asmundo di Gisira lett.

A Szicília második legnagyobb városában található szálloda valódi szépsége belül rejtőzik. A 18. században épült, azóta természetesen ráncfelvarráson átesett épület enteriőrjét a sziget legendái inspirálták, de a kortárs átépítők számos eredeti elemet meghagytak a dekoratív mennyezettől kezdve a díszes ajtófélfákig.

A hotel közös helyiségeiben Billonia mítoszát ünneplik, a falakon Sergio Fiorentino istennőket ábrázoló festményei pihennek, míg Domenico Pellegrino óriás flamingó szobra a szökőkútban élt madarakra utalnak. A hat nagyméretű vendégszobában egy helyi keramikus, Alessandro Iudici művei fogadják a vendégeket, akik az 1930-as és hatvanas években kézzel készített bútorok között élvezhetik a prémium kategóriás kényelmet.

Az aranyérmes mögött az alábbi hoteleket találták még idén kiemelkedőnek:

Hotel de Crillon, Párizs

Az 1758-ban épült lenyűgöző Rosewood de Crillon Párizs minden eleganciáját magán viseli, tehát márványból, aranyból, tükörből és tollból minden helyiségben tobzódhatunk. A szálloda a francia főváros és az art de vivre legjavát adja, méghozzá formabontó, exkluzív környezetben.

Természetesen a hagyományok megőrzésére küldetésként tekint, de az újragondolt koncepció a konyhától a 124 lakosztály berendezéséig az egész hotelt áthatja.

Az ízlelőbimbóinkat a A L’Ecrin étterem kényezteti, míg a testi és lelki megújulásról a Rosewood Spa vagy a kifejezetten férfiak számára fenntartott borbélyszalon, és a nem mindennapi beltéri medence gondoskodik. Hogy a koktélokkal csalogató Les Ambassadeurs bárról ne is beszéljünk.

Hotel Sanders, Koppenhága

A korábbi balettművész és egyben harmadik generációs szállodás, Alexander Kølpin egy szecessziós néhai színházépületet alakított át ötvennégy szobás hotellé. Nagyon ügyelt a részletekre: a skandináv stílusú eklektikus belső elrendezéshez újrahasznosított anyagokat használt, plusz igyekezett a személyzet megjelenése a szálloda harmóniájához igazítani.

A Hotel Sanders vintázs hangulatot árasztó bárjával és télikertes éttermével teszi még jobb hellyé Koppenhágát.

Hotel Koé, Tokió

Nyugodt, éjkék szőnyegek, szénszürke falak, teaházak ihlette minimál stílusú, letisztult szobák – ebből a néhány szavas leírásból könnyedén kitalálhatjuk, hogy a Hotel Koé Japánban üzemel. A neonfények városi dzsungelének közepén tényleg afféle nyugalmi bázisként tekinthetünk rá, de ha izgalomra vágyunk, ezt a kívánságunkat is teljesíti.

Elfoglalhatjuk a minden szórakozási igényt kielégítő bárját vagy a VIP szobáit, az éttermében pedig dj felel a hangulatért, miközben rament vagy – nem tévedés – rózsaszín tojást majszolgathatunk.

(Fotók: standard.co.uk, Jettsetter, Wallpaper, agoda.com)

FOLYTASD EZZEL
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett
Ilyen belülről a világ egyik legnépszerűbb komikájának New York-i lakása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom