Close
Szicíliában találjuk az év legjobb városi szállodáját

Szicíliában találjuk az év legjobb városi szállodáját

Egy szállodaipari szakemberekből álló zsűri 2018-ban is megválasztotta az esztendő legjobb hoteleit. Ahhoz, hogy egy egykori aranyérmes szállodában töltsünk el néhány éjszakát, Olaszországig kell utaznunk, ahol egy legendák által inspirált hotelben foglalhatunk szobát.

A 2018-as győztes ugyanis a cataniai Asmundo di Gisira lett.

A Szicília második legnagyobb városában található szálloda valódi szépsége belül rejtőzik. A 18. században épült, azóta természetesen ráncfelvarráson átesett épület enteriőrjét a sziget legendái inspirálták, de a kortárs átépítők számos eredeti elemet meghagytak a dekoratív mennyezettől kezdve a díszes ajtófélfákig.

A hotel közös helyiségeiben Billonia mítoszát ünneplik, a falakon Sergio Fiorentino istennőket ábrázoló festményei pihennek, míg Domenico Pellegrino óriás flamingó szobra a szökőkútban élt madarakra utalnak. A hat nagyméretű vendégszobában egy helyi keramikus, Alessandro Iudici művei fogadják a vendégeket, akik az 1930-as és hatvanas években kézzel készített bútorok között élvezhetik a prémium kategóriás kényelmet.

Az aranyérmes mögött az alábbi hoteleket találták még idén kiemelkedőnek:

Hotel de Crillon, Párizs

Az 1758-ban épült lenyűgöző Rosewood de Crillon Párizs minden eleganciáját magán viseli, tehát márványból, aranyból, tükörből és tollból minden helyiségben tobzódhatunk. A szálloda a francia főváros és az art de vivre legjavát adja, méghozzá formabontó, exkluzív környezetben.

Természetesen a hagyományok megőrzésére küldetésként tekint, de az újragondolt koncepció a konyhától a 124 lakosztály berendezéséig az egész hotelt áthatja.

Az ízlelőbimbóinkat a A L’Ecrin étterem kényezteti, míg a testi és lelki megújulásról a Rosewood Spa vagy a kifejezetten férfiak számára fenntartott borbélyszalon, és a nem mindennapi beltéri medence gondoskodik. Hogy a koktélokkal csalogató Les Ambassadeurs bárról ne is beszéljünk.

Hotel Sanders, Koppenhága

A korábbi balettművész és egyben harmadik generációs szállodás, Alexander Kølpin egy szecessziós néhai színházépületet alakított át ötvennégy szobás hotellé. Nagyon ügyelt a részletekre: a skandináv stílusú eklektikus belső elrendezéshez újrahasznosított anyagokat használt, plusz igyekezett a személyzet megjelenése a szálloda harmóniájához igazítani.

A Hotel Sanders vintázs hangulatot árasztó bárjával és télikertes éttermével teszi még jobb hellyé Koppenhágát.

Hotel Koé, Tokió

Nyugodt, éjkék szőnyegek, szénszürke falak, teaházak ihlette minimál stílusú, letisztult szobák – ebből a néhány szavas leírásból könnyedén kitalálhatjuk, hogy a Hotel Koé Japánban üzemel. A neonfények városi dzsungelének közepén tényleg afféle nyugalmi bázisként tekinthetünk rá, de ha izgalomra vágyunk, ezt a kívánságunkat is teljesíti.

Elfoglalhatjuk a minden szórakozási igényt kielégítő bárját vagy a VIP szobáit, az éttermében pedig dj felel a hangulatért, miközben rament vagy – nem tévedés – rózsaszín tojást majszolgathatunk.

(Fotók: standard.co.uk, Jettsetter, Wallpaper, agoda.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom