Close
Az utóbbi évek kedvenc olasz sorozatából ismert sziget lett a világ legnépszerűbbje

Az utóbbi évek kedvenc olasz sorozatából ismert sziget lett a világ legnépszerűbbje

Capri megfizethetőbb alternatíváján nemcsak a strandok, de a termálvíz is vonzza a turistákat.

A Travel and Leisure amerikai utazási magazin közvéleménykutatást indított olvasói körében, és többek között arra kérte őket, hogy értékeljék turisták körében népszerű szigeteket az ott található természeti látnivalók, strandok, programok, éttermek, a helyiek barátságossága, és az egész összkép alapján.

A felmérésből az olaszországi Ischia került ki győztesen, melyet Elena Ferrante regényéből és az abból készült sorozatából, a Briliáns barátnőmből ismerhetünk.

A sziget 94,61 pontot szerzett a lehetséges százból, és  az olvasók többek között a Nápolyhoz való közelségét (körülbelül egy óra komppal), festői falvait, termálforrásait és nem túl zsúfolt strandjait emelték ki.

A Maronti strand Ischián

Ezek közé tartozik például a Fumarole, melynek homokját termálhő fűti.

A tízes listában találjuk még a Maldív-szigeteket, Balit, Mìlost, a Fidzsi-szigeteket, Galápagost, Phuketet, Dominikát, a Fülöp-szigetekhez tartozó Boracay-t és a Kanadához tartozó A Breton-foki-szigetet. A teljes, huszonötös listát és a többi kategóriát a magazin weboldalán nézheted meg.

A Nápolyi-öbölben van egy másik, izgalmas, apró sziget is, ami különleges hangulatával bűvöli el a turistákat, itt pedig a Comói-tó olcsóbb és nyugodtabb alternatíváját ismerheted meg.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

olaszország | sziget | ischia | legjobb szigetek | film

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom