Close
Van egy olcsóbb és nyugodtabb alternatívája a Comói-tónak

Van egy olcsóbb és nyugodtabb alternatívája a Comói-tónak

És úgy néz ki, mint a földi mennyország.

Az észak-olaszországi Comói-tó minden tekintetben lenyűgöző, nem csoda, hogy a fotósoktól kezdve a hírességeken át sokunk vágyott itáliai célpontja.

Nem szabad azonban “végállomásként” tekinteni rá egy olasz road trip alkalmával, merthogy a talján tóvárosok között akad még konkurenciája.

A Garda-tó.

A mesés környezetben fekvő tavat Rosie Londoner utazó influenszer egyenesen “földi mennyországnak” nevezte – és a jelek szerint igaza is van. Bár a videójában egy békés utópia vízióit kínálja, a Garda-tó évente huszonkét millió látogatót fogad.

Mivel Olaszország legnagyobb taváról van szó, ezért nem kell sem a zsúfoltságtól, sem a hely szűkétől tartani.  Az olaszországi tavak királynőjének tartják: vízparti kávézói, luxuséttermei és szállodái télen-nyáron hívogatnak. Az egyik, tó környéki ösvény ötszáz olajfát érintve a Parco San Vigilio parkba vezet, ahol a Rudy Ricciotti francia építész által megálmodott tóparti hely medencével és egy kiváló étteremmel a környék legjobb ár-érték arányú vendéglátóhelyét adja.

Az optimális időszak a tó felfedezésére április és szeptember közé tehető, bár az elő- és utószezonok rajongóiként inkább az ősz első hónapját ajánljuk. A tapasztalt utazók azt javasolják, hogy előbb repüljünk el Veronába vagy Milánóba, és aztán jó negyven perces vonatozással jussunk el a régióba.

Egy nemrégiben elkészült kerákpárútnak köszönhetően pedig

már felkerekedhetünk, és teljes egészében körbekerhetjük a Garda-tavat egy száznegyven kilométeres útvonalon.

Az etap a meglévő ösvényekből és az újonnan kialakított útvonalakból állt véglegesen össze. Lombardiából indulva Trentón át Venetóig tart, és kapcsolódik a kontinensen kanyargó EuroVelo 7 és EuroVelo 8 szakaszokhoz. Bár a teljes, száznegyven kilométeres kör letekerése elsőre emberes feladatnak tűnhet, a Garda by Bike-ot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztálynak, illetve a hobbistától kezdve a haladón át a profi bringásnak is megfeleljen. A sziklák mentén és hidakon is átvezető, festői tájakat érintő út széles és biztonságos, kényelmesen lehet majd rajta tekerni, nincsenek például meredek lejtői sem.

További ajánlott aktivitások közé tartozik még a vitorlázás, a szörfözés, a lovaglás, a golfozás, a sárkányhajózás és a siklóernyőzés. Aki pedig inkább pihenésre és kikapcsolódásra vágyik, annak a sirmionei gyógyfürdőkben vagy a termálparkban érdemes ejtőznie és élvezni az olasz életstílust.

Ha Itália és vízpart, akkor általában tengerre gondolunk, pedig a kontinens egyik legkívánatosabb országában elképesztően gyönyörű tavakat találni – leginkább a hozzánk közelebbi északi tartományokban. Mutatunk öt, nálunk talán kevéssé ismert tóparti kisvárost, ahová érdemes elutazni egy hatalmas adag dolce vitáért.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

olaszország | utazás | alternatíva | Garda-tó

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom