Ezt az öt elbűvölő olasz tóparti kisvárost mindenképp nézd meg a nyáron!

Ha Itália és vízpart, akkor általában tengerre gondolunk, pedig a kontinens egyik legkívánatosabb országában elképesztően gyönyörű tavakat találni – leginkább a hozzánk közelebbi északi tartományokban. Mutatunk öt, nálunk talán kevéssé ismert tóparti kisvárost, ahová érdemes elutazni egy hatalmas adag dolce vitáért.

Orta San Giulio

Bár a szomszédos Lago Maggiore előrébb tanyázik a nagy észak-olasz tavak népszerűségi listáján, a Lago d'Orta partján megbújó Orta San Giulio nem véletlenül került Olaszország legszebb városai közé.

A bájos településen picik az utcák és a boltok, egymás után sorakoznak a színekben fürdő házak és galériák, de ha ez nem lenne elég, a városkában nincs autósforgalom.

A Szent Hegy által védett Orta San Giulio főterén kávézgatva a tó közepén fekvő apró szigetet is meg lehet csodálni.

Verbania

Verbania annak idején két város egyesülésével alakult a Lago Maggiore partján – ez az a tó, melynek harmada átnyúlik Svájc területére.

A harmincezer lakosú kisvárosban békeidőben egymásnak adják a széket az éttermek és a bárok vendégei, ha éppen nem a csodás Villa Taranto botanikus kertjének ritka növényeiben gyönyörködnek.

Tremezzo

A híres és kedvelt Y-alakú Comói-tó egyik rejtett gyöngyszemén bámulatos kastélyok és ízléses villák bújnak meg a védelmező hegyek lábánál.

A 17. századi Villa Carlottával a szépséges Tremezzo is benyújtja nevezését a bűbájos botanikus kertek versenyére, és talán mondani sem kell, hogy a Comói-tóra nyíló panorámájáért megéri órákat zötyögni.

Iseo

Az itthonról repülővel könnyedén elérhető Bergamóhoz közeli Iseói-tó sem szerepel kiemelt helyen a wanderlust-radaron,

holott Észak-Itália egyik legszebb vidéke.

Bűbájos falvakat, hófödte hegyeket, kristálytiszta vízű tavat rejt, maga a tó pedig a Monte Isolát, ami Európa legmagasabb, természetes tavi szigete.

A középkori eredetű, kedves kis város főterén áll Olaszország első Garibaldi-szobra.

Riva del Garda

Olaszország legnagyobb tavának partján található a színes házai fölött magasodó,

ugyancsak színpompás sziklafalakkal együtt kivételes látványt nyújtó Riva.

Hívószavai közé keskeny utcák, történelmi városfalak, elegáns üzletek, pálmafás strandok és sétányok, valamint egy olyan piazza tartozik, ahol a hátteret egyenesen a Goethe által a természet csodájának nevezett Garda-tó festi meg.

Ha külföldi nyaralásokkal még nem tervezel, és Magyarország legnagyszerűbb helyeit keresed inkább, ennél jobb segítséget nem nagyon kaphatsz.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

nyár | utazás | szép | kisváros | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom