Kedves, komfortos, hiánypótló – Beugrottunk a Babutziba

Nem voltak elkényeztetve a budapesti Déli pályaudvarhoz közeli Városmajor utca környékén élők és dolgozók, amikor gyors és laktató ebédre kerestek opciót „valahol egy jó kis helyen”. A helyzet a napokban megváltozott.

Ahogyan sétálunk az utcában felfelé, egymás után jönnek szembe a szolgáltatási szektor ellenállhatatlannak tűnő ajánlatai, ráadásul a választék többféle igényt lefed. Vehetünk távcsövet, csináltathatunk valami emlékezeteset kovácsoltvasból, benézhetünk az ecsetboltba vagy pár házzal odébb akár egy laza bőrfiatalításra is.

Fájdalom, a korgó gyomrot egyik alternatíva sem tudja elhallgattatni. Ezt a feladatot a néhány napja debütált Babutzi vállalta magára.

A 2022-ben teljes átalakításon átesett irodaépületbe beköltöző bisztrót ugyanaz a csapat működteti, mint az innen sétatávolságra lévő Marischkát – a két hely abban is hasonlít, hogy hiánypótlónak számít. A Babutzi viszont nem a kitüntetett események házigazdájának aposztrofálja magát, azaz nem egy keresztelő vagy bankett utáni családi összejövetel vendéglátójaként számíthatunk rá, hanem kimondottan a hétköznapok rendszerébe szeretne beépülni. Főként a környék irodistái és a home office-ból kiszakadni vágyók örülhetnek a gasztrosivatagos utcában oázissal felérő helynek, mert mind a személyzetet, mind az étlapot úgy állították össze, hogy az egyik legfontosabb szempont a gyorsaság legyen.

Ebben a műfajban ugyan nem könnyű gyorsnak lenni, ennek ellenére az asztali szervizzel a nehezebb utat választották – bár ezzel a vendég csak jól járhat.

Kedves, szerethető, mosolygós, barátságos – nagyjából ezek az első benyomások és ahogyan Bokor János, az éttermeket üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, igyekeznek nem túl komplikáltak, de a lehetőségekhez képest a legprofibbak lenni. Előbbire remek példa, hogy nagyjából hat-nyolc főételből (többek között grillezett garnélás cézár szendvics, marha burger, grillzöldséges wrap) lehet választani, a hetente változó napi menü pedig kétfogásos. Ottjártunkkor éppen nagyon omlós, konfitált marhapofával megtöltött citrusos zellerkrémleves és méretes adag, ránézésre is finom somlói kérette magát, nem is nagyon lehetett rá nemet mondani.

Ebben az ingerszegény időszakban fontos dolog a vitaminbevitel, amire a Babutziban is odafigyelnek. Hatféle kategóriából lehet összeválogatni egy – amúgy meglepően laktató – superbowlt, amibe ízlés és tetszés szerint kerülhet quinoa, bulgur, paradicsom, uborka, retek, csicseriborsó, cékla, édesburgonya, fenyőmag, gránátalma, kecskesajt és még megannyi minden. Igazi touchdownnal felérő vitaminbomba ez.

A hely hangulata egyébként komfortos, és mégis egyedinek mondható, leginkább a Magyarországon eddig nem nagyon látott dizájnelemeknek köszönhetően a kerámiafaltól kezdve az étkészleteken át a világítótestekig.

A bécsi, párizsi és tel-avivi elnyújtott hétvégi reggelik tapasztalataira építve pedig az egyszerűtől az összetettig többféle fogást lehet kérni reggel és délelőtt is. Kiemelkedő a francia és magyar kitekintéssel megalkotott tojásos variációk száma, de ebben az időszakban nem muszáj sietni annyira, ha csak nem tettek be egy korai meetinget.

(Fotók: Bálint Tamás és Vass Zsófia)

menü | bisztró | déli pályaudvar | babutzi | vérmező | budapest

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom