Close
Kedves, komfortos, hiánypótló – Beugrottunk a Babutziba

Kedves, komfortos, hiánypótló – Beugrottunk a Babutziba

Nem voltak elkényeztetve a budapesti Déli pályaudvarhoz közeli Városmajor utca környékén élők és dolgozók, amikor gyors és laktató ebédre kerestek opciót „valahol egy jó kis helyen”. A helyzet a napokban megváltozott.

Ahogyan sétálunk az utcában felfelé, egymás után jönnek szembe a szolgáltatási szektor ellenállhatatlannak tűnő ajánlatai, ráadásul a választék többféle igényt lefed. Vehetünk távcsövet, csináltathatunk valami emlékezeteset kovácsoltvasból, benézhetünk az ecsetboltba vagy pár házzal odébb akár egy laza bőrfiatalításra is.

Fájdalom, a korgó gyomrot egyik alternatíva sem tudja elhallgattatni. Ezt a feladatot a néhány napja debütált Babutzi vállalta magára.

A 2022-ben teljes átalakításon átesett irodaépületbe beköltöző bisztrót ugyanaz a csapat működteti, mint az innen sétatávolságra lévő Marischkát – a két hely abban is hasonlít, hogy hiánypótlónak számít. A Babutzi viszont nem a kitüntetett események házigazdájának aposztrofálja magát, azaz nem egy keresztelő vagy bankett utáni családi összejövetel vendéglátójaként számíthatunk rá, hanem kimondottan a hétköznapok rendszerébe szeretne beépülni. Főként a környék irodistái és a home office-ból kiszakadni vágyók örülhetnek a gasztrosivatagos utcában oázissal felérő helynek, mert mind a személyzetet, mind az étlapot úgy állították össze, hogy az egyik legfontosabb szempont a gyorsaság legyen.

Ebben a műfajban ugyan nem könnyű gyorsnak lenni, ennek ellenére az asztali szervizzel a nehezebb utat választották – bár ezzel a vendég csak jól járhat.

Kedves, szerethető, mosolygós, barátságos – nagyjából ezek az első benyomások és ahogyan Bokor János, az éttermeket üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, igyekeznek nem túl komplikáltak, de a lehetőségekhez képest a legprofibbak lenni. Előbbire remek példa, hogy nagyjából hat-nyolc főételből (többek között grillezett garnélás cézár szendvics, marha burger, grillzöldséges wrap) lehet választani, a hetente változó napi menü pedig kétfogásos. Ottjártunkkor éppen nagyon omlós, konfitált marhapofával megtöltött citrusos zellerkrémleves és méretes adag, ránézésre is finom somlói kérette magát, nem is nagyon lehetett rá nemet mondani.

Ebben az ingerszegény időszakban fontos dolog a vitaminbevitel, amire a Babutziban is odafigyelnek. Hatféle kategóriából lehet összeválogatni egy – amúgy meglepően laktató – superbowlt, amibe ízlés és tetszés szerint kerülhet quinoa, bulgur, paradicsom, uborka, retek, csicseriborsó, cékla, édesburgonya, fenyőmag, gránátalma, kecskesajt és még megannyi minden. Igazi touchdownnal felérő vitaminbomba ez.

A hely hangulata egyébként komfortos, és mégis egyedinek mondható, leginkább a Magyarországon eddig nem nagyon látott dizájnelemeknek köszönhetően a kerámiafaltól kezdve az étkészleteken át a világítótestekig.

A bécsi, párizsi és tel-avivi elnyújtott hétvégi reggelik tapasztalataira építve pedig az egyszerűtől az összetettig többféle fogást lehet kérni reggel és délelőtt is. Kiemelkedő a francia és magyar kitekintéssel megalkotott tojásos variációk száma, de ebben az időszakban nem muszáj sietni annyira, ha csak nem tettek be egy korai meetinget.

(Fotók: Bálint Tamás és Vass Zsófia)

vérmező | bisztró | babutzi | budapest | brunch

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram