Kedves, komfortos, hiánypótló – Beugrottunk a Babutziba

Nem voltak elkényeztetve a budapesti Déli pályaudvarhoz közeli Városmajor utca környékén élők és dolgozók, amikor gyors és laktató ebédre kerestek opciót „valahol egy jó kis helyen”. A helyzet a napokban megváltozott.

Ahogyan sétálunk az utcában felfelé, egymás után jönnek szembe a szolgáltatási szektor ellenállhatatlannak tűnő ajánlatai, ráadásul a választék többféle igényt lefed. Vehetünk távcsövet, csináltathatunk valami emlékezeteset kovácsoltvasból, benézhetünk az ecsetboltba vagy pár házzal odébb akár egy laza bőrfiatalításra is.

Fájdalom, a korgó gyomrot egyik alternatíva sem tudja elhallgattatni. Ezt a feladatot a néhány napja debütált Babutzi vállalta magára.

A 2022-ben teljes átalakításon átesett irodaépületbe beköltöző bisztrót ugyanaz a csapat működteti, mint az innen sétatávolságra lévő Marischkát – a két hely abban is hasonlít, hogy hiánypótlónak számít. A Babutzi viszont nem a kitüntetett események házigazdájának aposztrofálja magát, azaz nem egy keresztelő vagy bankett utáni családi összejövetel vendéglátójaként számíthatunk rá, hanem kimondottan a hétköznapok rendszerébe szeretne beépülni. Főként a környék irodistái és a home office-ból kiszakadni vágyók örülhetnek a gasztrosivatagos utcában oázissal felérő helynek, mert mind a személyzetet, mind az étlapot úgy állították össze, hogy az egyik legfontosabb szempont a gyorsaság legyen.

Ebben a műfajban ugyan nem könnyű gyorsnak lenni, ennek ellenére az asztali szervizzel a nehezebb utat választották – bár ezzel a vendég csak jól járhat.

Kedves, szerethető, mosolygós, barátságos – nagyjából ezek az első benyomások és ahogyan Bokor János, az éttermeket üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, igyekeznek nem túl komplikáltak, de a lehetőségekhez képest a legprofibbak lenni. Előbbire remek példa, hogy nagyjából hat-nyolc főételből (többek között grillezett garnélás cézár szendvics, marha burger, grillzöldséges wrap) lehet választani, a hetente változó napi menü pedig kétfogásos. Ottjártunkkor éppen nagyon omlós, konfitált marhapofával megtöltött citrusos zellerkrémleves és méretes adag, ránézésre is finom somlói kérette magát, nem is nagyon lehetett rá nemet mondani.

Ebben az ingerszegény időszakban fontos dolog a vitaminbevitel, amire a Babutziban is odafigyelnek. Hatféle kategóriából lehet összeválogatni egy – amúgy meglepően laktató – superbowlt, amibe ízlés és tetszés szerint kerülhet quinoa, bulgur, paradicsom, uborka, retek, csicseriborsó, cékla, édesburgonya, fenyőmag, gránátalma, kecskesajt és még megannyi minden. Igazi touchdownnal felérő vitaminbomba ez.

A hely hangulata egyébként komfortos, és mégis egyedinek mondható, leginkább a Magyarországon eddig nem nagyon látott dizájnelemeknek köszönhetően a kerámiafaltól kezdve az étkészleteken át a világítótestekig.

A bécsi, párizsi és tel-avivi elnyújtott hétvégi reggelik tapasztalataira építve pedig az egyszerűtől az összetettig többféle fogást lehet kérni reggel és délelőtt is. Kiemelkedő a francia és magyar kitekintéssel megalkotott tojásos variációk száma, de ebben az időszakban nem muszáj sietni annyira, ha csak nem tettek be egy korai meetinget.

(Fotók: Bálint Tamás és Vass Zsófia)

brunch | vérmező | bisztró | budapest | ebéd | babutzi

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom