Friss, természetes és nagyon balatoni – Ilyen a díjnyertes magyar tonik, ami a nyár kedvence lesz

Van az a széles körben alkalmazott és gyakran ellőtt mondás, hogy egyszerű, de nagyszerű. Általában valamilyen eszközre vagy tárgyra, esetleg egy probléma megoldására szoktuk elsütni, tonikra viszonylag ritkán. A Balatonicra nyugodtan el lehet, mert ahogyan a hivatalos oldalán is olvasható: "Semmi sallang. Csak tiszta tonik". A prémium üdítőital azért ennél jóval többet tud; üde, friss, a lehető legtermészetesebb ízzel, tisztaságával pedig újradefiniálja a tonik fogalmát.

Bátran állítható, a tonikokra manapság már nemcsak ginkísérőként gondolunk, egyre nagyobb teret hódítanak önálló italként is. A nemzetközi bár- és koktélszakma mindennapjaiban alapelemnek számítanak, népszerűségük a toplisták élmezőnyét karcolgatja.

A kezdetek

A Balatonic megálmodói jó néhány hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után jutottak el arra a pontra, hogy már úgy érezték, hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi el az alapitalt, hanem egyszerűen csak felerősíti annak saját ízjegyeit.

Olyan tonikban gondolkodtak, ami a könnyed nyári esték, a baráti összejövetelek és a színvonalas éjszakai bárélet valódi ikonja lehet a maga nemes tisztaságával.

 

Amikor a gondolatfoszlányok tényleges ötletté álltak össze, komoly és alapos kutatómunka kezdődött, tele felfedezőutakkal, receptúrák tömkelegének kipróbálásával és persze tudományos jellegű kóstolásokkal. Mindez több éves procedúrát jelentett, végül a lelkiismeretes felkészülést, kísérletezést és tesztelést követően sikerült megalkotni és palackba tölteni azt a bizonyos tonikot, amit még a kezdetekben elképzeltek.

Na, de miért pont Balatonic?

Az általunk is rajongott magyar tenger miliőjének tagadhatatlanul van egy kivételes hangulata: ebben az életérzésben, a Balaton partján üldögélve született meg az alkotókban a kimagaslóan tiszta tonik gondolata.

Kicsivel később a sors is beszállt a munkafolyamatba: a kiváló szakmai partnerek és a gyártás mind-mind a Balatonhoz kötődtek, így adta magát a névválasztás, úgyhogy az ital neve hazánk egyik legszebb, leginspirálóbb helye előtt tiszteleg.

A díjnyertes szortiment

Ami a tonikvariációkat illeti, elsőként a klasszikus Balatonic Original Edition-t kell kiemelni, ami egyszerre hozza el a napfényt, a vízpartot, és a nyarat.

Tiszta harmóniájú, könnyed, citrusos ízvilággal bír, és – spoiler! – mint minden termékük, természetes eredetű kinint tartalmaz.

Frissítően üdítő élmény önmagában is – ami néhány szelet citrus hozzáadásával tovább fokozható –, mint ahogyan koktélok alapanyagaként is fantasztikus arcát tudja megmutatni.”

Elegáns, nyers, kiegyensúlyozott karakterű a Balatonic Bar Edition. Legerősebb skillje, hogy bármilyen italból kihozza annak valódi mélységét. A bárok és az igényes otthoni koktélfogyasztók kínálatát erősítő tiszta, prémium tonikról van szó, ami kiemeli az ital egyedi ízvilágát ahelyett, hogy elnyomná annak jellegzetességeit.

Napokon belül ránk rúgja az ajtót a nyár, úgyhogy nyugodtan be lehet tárazni a hűtőt a különleges Summer Edition tonikkal. Nagyon hozza a legmelegebb évszakot, mert a leheletnyi virágos-citrusos íze olyan, mintha egy forró nyári naplementébe kortyolnánk bele.

Az aranyérmes

Igazi kuriózumnak számít a tonikvilágban a Balatonic Signature Edition Kaffir Lime.

Másoknak is feltűnt ez, merthogy első angliai versenyén – ez volt a The Spirits Business Masters, a világ egyik legrangosabb italversenye – azonnal aranyérmet szerzett.

Nem akármilyen eredmény, mert a megmérettetésen több évtizedes múlttal rendelkező patinás márkákat utasított maga mögé. Különlegességét a kiváló minőségű kaffir lime levél kivonat adja, no meg persze az sem elhanyagolható tényező, hogy a koktéljairól híres bartenderrel, Szabó Zoltánnal közösen alkották meg. Édeskés és enyhén citrusos jegyekkel bír; keserű, mégis aromás. Könnyed fűszernövények dominálják, de enyhe ásványosságot is érezni az édeskés befejezés előtt. Az ital önmagában és kávéval is lehengerlő, de van egy titkos tippünk a szintet lépni kívánóknak:

kóstolják meg vodkával!

A tonikokat itt lehet megvásárolni.

koktél | nagy sztori | történet | ital | magyar

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom