Balesetbiztosítás-kisokos: elméleti és gyakorlati tudnivalók egy helyen

Az életünk sorsfordító pillanatokkal van kikövezve, amelyek nem csak megváltoztathatják, de olykor a feje tetejére állíthatják a korábban megszokott hétköznapokat. Sajnos ezek nem mindig pozitív események, hiszen egy rosszul felmért helyzet, egy balszerencsés mozzanat után súlyos egészségügyi gondok is felléphetnek, amelyek a fizikai korlátoltságon túl a meglévő egzisztenciát is fenyegethetik.

A hirtelen érkező és váratlan nehézségekkel való szembenézés során egy lehetségesmentális kapaszkodó, ha legalább pénzügyi szempontból nem kell aggódnunk. Egy balesetbiztosítás segít levenni az így felmerülő anyagi terhet a vállunkról, és lehetőséget ad, hogy szükség esetén a borsos árú gyógyászati eszközöket, kezeléseket is gondolkodás nélkül igénybe tudjuk venni.

Lássuk, mit érdemes még tudni a biztosítási forma elméleti és gyakorlati hátteréről!

Sokoldalú védelem neked és a hozzátartozóidnak - definiáljuk a balesetbiztosítás fogalmát!

Ha nem is szeretünk rá gondolni, váratlan balesetek bármikor történhetnek. Ehhez nem feltétlenül kell autóba ülni vagy kockázatos versenysportot űzni, egy óvatlanpillanat elég ahhoz, hogy akár a saját otthonunkban is jelentős egészségkárosodást szenvedjünk.

Az ilyen, és ehhez hasonló szerencsétlenségek esetén több szempontból is jól jöhet egy korábban megkötött balesetbiztosítás, amelyet önálló formában, de egy más típusúbiztosítás (pl. lakásbiztosítás) forma kiegészítő fedezeteként is igényelhetünk.

Balesetbiztosításnál akkor válunk jogosulttá a biztosítási díj ellenében nyújtott térítési összegre, ha az általunk választott fedezetek között megtalálható az elszenvedett sérülés esetére szóló védelem. (pl.: égési sérülés esetén is van védelem, vagy kórházi napi térítést is tartalmaz a biztosítás, ha a szükség volt ilyen jellegű ápolásra).

Milyen esetekben számíthatunk a biztosító segítségére?

A hazai balesetbiztosítások hasonló alapcsomagokkal rendelkeznek, de természetesen eltérésekkel társaságonként és szerződésenként mindig számolni kell. E szerint általánosságban a következő balesetből származó esetek és helyzetek után fizet a biztosító:

  • csontrepedés,
  • csonttörés,
  • maradandó egészségkárosodás,
  • baleseti műtét,
  • kórházban tartózkodás napidíja,
  • baleseti halál.

Balesetbiztosítással az egzisztenciális válság elkerüléséért

Mint minden kockázatviselési forma, úgy a balesetbiztosítások is financiális segítségként értelmezhetőek. Nem tudnak azonnali gyógyulást garantálni, de a lábadozási időszakot jelentősen megkönnyíthetik, miközben egy szorongással teli, egzisztenciális válságtól is megmenthetnek.

Amikor azon gondolkodunk, hogy megéri-e beruháznunk rá, elég csak elképzelni egy váratlan helyzetet, és a megfelelő kérdéseket megválaszolni. Kiindulópontként célszerű szem előtt tartani, hogy egy hosszas felépülés és a betegszabadság alatt a teljes fizetésünk mérsékelt százalékát tudjuk csak zsebre rakni. A helyzet súlyosságát tovább fokozza, hogyha vállalkozók vagyunk - tehát a vésztartalékainkra vagyunk utalva -, de az is, hogyha klasszikus munkavállalói szerepkörben a betegszabadság túllépi a 15 napos, éves keretet. Utána már csak táppénzre vagyunk jogosultak, amivel valljuk be, nem leszünk sokkal előrébb.

Ráadásul a jövedelemkiesésen túl egy súlyos következményekkel járó balesetnek a kezelési költsége is magasra rúghat, legyen szó a gyógyuláshoz szükséges gyógyszerekről, orvosi segédeszközökről, terápiás szolgáltatásokról, és így tovább. Sajnos egyáltalán nem evidencia, hogy ezeket a kiadásokat könnyűszerrel ki tudjuk fizetni, sőt, valószínűleg kevesen mondhatják el, hogy egy ilyen típusú kiadás nem borítja fel a családi költségvetést.

Egy karnyújtásnyira a szerződéskötéstől - erre figyelj!

Amennyiben a balesetbiztosítás-kisokos sikeresen meggyőzött a balesetbiztosítás jelentőségéről, már “csak” a megfelelő ajánlat kiválasztására kell koncentrálj.

Az egyetlen aranyszabály, hogy minél több lehetőséget összehasonlíts, és kizárólag a saját életkörülményeid alapján mérlegelj! Mások igényei és tapasztalatai csupán irányt mutatnak, de semmiképp nem tekinthetőek mérvadónak.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom