Close
Többé nem lehet hegyet mászni ezen a magyarok által is nagyon kedvelt szigeten

Többé nem lehet hegyet mászni ezen a magyarok által is nagyon kedvelt szigeten

A délkelet-ázsiai sziget népszerű úti cél nemcsak pazar tengerpartja, de vulkanikus hegyei miatt is. A turistákat azonban kiutasíthatják Baliról, ha megmásszák ezeket.

Bali hegyei elképesztő látványt nyújtanak a hatalmas rizsföldek és a remek strandok szomszédságában. A hegyeket azonban szentnek tartják, ahol istenek élnek, így azonnali hatállyal, hivatalosan is megtiltották a hegymászást és a túrázást.

A szabály mind a huszonkét hegyre érvényes,

így a Batur-hegyre is, ahonnan eddig a turisták páratlan napfelkeltében gyönyörködhettek.

A tilalom nemcsak a külföldiekre, hanem a belföldi utazókra és a helyi lakosságra is vonatkozik. Kivételt képeznek ez alól a vallási szertartások és a természeti katasztrófák kezelésére irányuló akciók.

A szabályt azt követően hozták, hogy több turista is helytelenül viselkedett a szent helyeken. Többen meztelenre vetkőztek és így pózoltak például egy szentnek tartott hétszáz éves banyánfán, míg egy másik turista az Agung-hegyen mutogatta fedetlen fenekét az isteneknek.

I Wayan Koster, Bali kormányzójának törvénytervezete már a népképviseleti tanács tagjai előtt van, és elfogadásra vár.

Egyre több korlátozást kénytelenek Balin bevezetni a rendetlen külföldiek miatt, így például motort sem bérelhetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

tilalom | hegymászás | korlátozás | túrázás | bali

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram