Close
Rosszul viselkednek a turisták, kitilthatják őket a hegyekről Balin

Rosszul viselkednek a turisták, kitilthatják őket a hegyekről Balin

Bali nem szeretne több motorbiciklist látni a csúcsok közelében, úgy vélik, a turisták csorbítják a hegyek szentségét. Mint Wayan Koster, a sziget kormányzója elmondta, magasrangú hindu vallási vezetők tilalmat javasolnak.

A Mount Batur például, amely egy jelenleg is aktív vulkán, a sziget egyik legszentebb hegye, a hiedelem szerint Brahma lakhelye. Két órába kerül feljutni a tetejére, ahol több étterem és kilátópont a túrázók jutalma. Az emberek azonban a helyiek szerint nem mindig viselkednek megfelelően, ezért időről időre különböző szertartásokat rendeznek a környékbeliek, hogy megtisztítsák a hegyet a rossz szellemektől.

2022-ben Jeffrey Craigen kanadai színész okozott felháborodást azzal, hogy meztelenül táncolt a hegy tetején, és erről videót is készített.

A magát lélek- és testgyógyítóként leíró színészt az eset után kitoloncolták és egyben ki is tiltották Indonéziából. Később közzétett egy videót, amelyben „őszintén bocsánatot kért, ha bármiféle sérelmet okozott”.

Ugyanabban az évben viszont tragikusabb dolgok is történtek, egy amerikai turista halálát lelte, miután lezuhnat az Agung-hegyről, ahol a születésnapját ünnepelte volna. Koster úgy véli, ezek a balesetek figyelmeztetések is lehetnek arra, hogy túl sok a turista.

Szintén limitet terveznek bevezetni ezek az üdülőparadicsomok.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

indonézia | Mount Batur | tilalom | szent hegy | bali

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom