Close
Nem igazán küzd tömegekkel, mégis limitálná a látogatószámot ez az üdülőparadicsom

Nem igazán küzd tömegekkel, mégis limitálná a látogatószámot ez az üdülőparadicsom

Franciaország tengerentúli területén, a Bora Borát, Mooreát és Tahitit is magában foglaló Francia Polinézián nem jelent problémát a túlturistásodás, a régió mégis azt szeretné, ha nem lennének többen a látogatói, mint a helyi lakosai.

Ezért évi körülbelül 280 ezer főben limitálná az oda érkező turisták számát, bár azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a korlátozás a franciákra is vonatkozik-e, akik a törvények szerint nem számítanak ott külföldieknek.

A kormány mindenesetre szeretné „diverzifikálni a különféle látogatókat, és összehangolni a gazdasági növekedést a környezet megőrzésével, a lakosság életminőségével és az örökség megbecsülésével, hogy inkluzív és fenntartható turisztikai modellt valósítson meg.”

A Világbank adatai szerint 2019-ben Francia Polinézián mintegy 300 ezer, vagyis minden addiginál több látogató fordult meg.

Lehetséges, hogy a szigetcsoport már a jövőre gondolva szeretné elejét venni a turistadömpingnek, más, hasonló kezdeményezéseket alapul véve. Bhutánt például gyakran emelgetik példakénta látogatószám limitálására, amit ott úgy oldottak meg, hogy a turistáknak naponta kétszáz dolláros adót kell befizetniük, ami sokakat elriaszt attól, hogy az ázsiai királyságba szervezzék a vakációjukat. Európán belül Velence küzd leginkább a tömeggel, és úgy tűnik, itt is megvan már az időpont, amikortól fizetni kell a belépésért.

Spanyolország szintén élen jár a limitek bevezetésében, és Európa harmadik legnagyobb repterén is korlátozásokkal kell számolni.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

 

turizmus | korlátozás | bora bora | limit | Francia Polinézia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram