Close
Álomexpedíció: Bálnákkal úszkálhatunk az éjféli nap fényében Izlandon

Álomexpedíció: Bálnákkal úszkálhatunk az éjféli nap fényében Izlandon

A vadon élő állatokkal való találkozás mindig különleges, a bálnákkal való közös úszkálás pedig még inkább az. Egy utazási iroda azonban karnyújtásnyira hozza ezt a nem mindennapi élményt, ráadásul úgy, hogy az egyik leglátványosabb természeti jelenséggel párosítja.

Izland a víz, a hegyek és a jég országa, ahol sarkvidéki állatok sokasága talál otthonra. A szigetországot a púpos bálnák is előszeretettel látogatják, a Black Tomato utazási iroda pedig meg is ragadja ezt, hogy

egy álomexpedícióra csábítsa az éjféli nap fényében a turistákat.

A kaland az Akureyri part mentén kezdődik, ahová a bálnák szívesen látogatnak. Ráadásul az utazást úgy időzítik, hogy pontosan az éjféli nap fényekor kezdődjön. A természeti jelenség az Északi-sarkkörtől északra eső helyeken fordul elő, a nyári napfordulót követően a nap egész egyszerűen nem megy le a horizont alá.

A szervezők szerint a vadon élő állatokkal való találkozás veszélytelen, és nem okoz kárt az állatoknak sem,

szó sincs azok kizsákmányolásáról vagy a velük szembeni negatív hatásokról.

Úgy vélik, a bálnákkal való közvetlen interakció jó lehetőséget biztosít arra is, hogy felhívják a figyelmet az állatfaj védelmének kérdésére is és az óceáni ökoszisztémában elfoglalt döntő szerepükre. A Black Tomato kiemeli azt is, hogy a turisták nem léphetnek kapcsolatba semmilyen formában az újszülött borjakat gondozó nőstény bálnákkal, illetve minden állat viselkedését tiszteletben tartják.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

izland | expedíció | éjféli nap | púpos bálna

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram