Close
Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

A Realrich Architecture Workshop, vagyis a RAW Architecture elkészült a legújabb remekművével. A több mint hatszáz négyzetméteres épülethez acélt, fát, bambuszt, üveget, gipszet, műanyagot, követ és betont is használtak. 

Jáva szigetén, Tangerang városában találjuk a rendhagyó objektumot, ami valójában egy meglévő épület, a The Guild újrahúzása. A hatszáz négyzetmétert igazán kreatívan használják ki: könyvtár, fogorvosi rendelő, egy magánlakás és a RAW építészeti iroda főhadiszállása is helyet kapott benne. A szobák, lakrészek teljesen szeparálhatóak, ha változnak is a bérlők, elég hamar újra lehet tervezni az elosztást.

Guha Bambu lett az új neve, utalva a felhasznált bambuszra. Az épület tényleg olyan, mintha a természet foglalta volna vissza magának, pedig csak most kezdte meg működését.

Futószőlő, borostyán, buja zöld növényzet, gyönyörű cserjék, smaragdszín pázsit veszi körbe a natúr színekkel operáló haciendát.

Az ívek és a növényzet teszik barátságossá az acél és a betonfelületek miatt első blikkre talán túl brutális építményt, amit még a járványhelyzet előtt használatba is vettek a bérlői.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

dizájn | belsőépítészet | építészet | indonézia | raw architecture

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram