Close
Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

A Realrich Architecture Workshop, vagyis a RAW Architecture elkészült a legújabb remekművével. A több mint hatszáz négyzetméteres épülethez acélt, fát, bambuszt, üveget, gipszet, műanyagot, követ és betont is használtak. 

Jáva szigetén, Tangerang városában találjuk a rendhagyó objektumot, ami valójában egy meglévő épület, a The Guild újrahúzása. A hatszáz négyzetmétert igazán kreatívan használják ki: könyvtár, fogorvosi rendelő, egy magánlakás és a RAW építészeti iroda főhadiszállása is helyet kapott benne. A szobák, lakrészek teljesen szeparálhatóak, ha változnak is a bérlők, elég hamar újra lehet tervezni az elosztást.

Guha Bambu lett az új neve, utalva a felhasznált bambuszra. Az épület tényleg olyan, mintha a természet foglalta volna vissza magának, pedig csak most kezdte meg működését.

Futószőlő, borostyán, buja zöld növényzet, gyönyörű cserjék, smaragdszín pázsit veszi körbe a natúr színekkel operáló haciendát.

Az ívek és a növényzet teszik barátságossá az acél és a betonfelületek miatt első blikkre talán túl brutális építményt, amit még a járványhelyzet előtt használatba is vettek a bérlői.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom