Close
Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

A Realrich Architecture Workshop, vagyis a RAW Architecture elkészült a legújabb remekművével. A több mint hatszáz négyzetméteres épülethez acélt, fát, bambuszt, üveget, gipszet, műanyagot, követ és betont is használtak. 

Jáva szigetén, Tangerang városában találjuk a rendhagyó objektumot, ami valójában egy meglévő épület, a The Guild újrahúzása. A hatszáz négyzetmétert igazán kreatívan használják ki: könyvtár, fogorvosi rendelő, egy magánlakás és a RAW építészeti iroda főhadiszállása is helyet kapott benne. A szobák, lakrészek teljesen szeparálhatóak, ha változnak is a bérlők, elég hamar újra lehet tervezni az elosztást.

Guha Bambu lett az új neve, utalva a felhasznált bambuszra. Az épület tényleg olyan, mintha a természet foglalta volna vissza magának, pedig csak most kezdte meg működését.

Futószőlő, borostyán, buja zöld növényzet, gyönyörű cserjék, smaragdszín pázsit veszi körbe a natúr színekkel operáló haciendát.

Az ívek és a növényzet teszik barátságossá az acél és a betonfelületek miatt első blikkre talán túl brutális építményt, amit még a járványhelyzet előtt használatba is vettek a bérlői.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

FOLYTASD EZZEL
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom