Close
Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

Ez az indonéz hacienda bambuszból és acélból épült

A Realrich Architecture Workshop, vagyis a RAW Architecture elkészült a legújabb remekművével. A több mint hatszáz négyzetméteres épülethez acélt, fát, bambuszt, üveget, gipszet, műanyagot, követ és betont is használtak. 

Jáva szigetén, Tangerang városában találjuk a rendhagyó objektumot, ami valójában egy meglévő épület, a The Guild újrahúzása. A hatszáz négyzetmétert igazán kreatívan használják ki: könyvtár, fogorvosi rendelő, egy magánlakás és a RAW építészeti iroda főhadiszállása is helyet kapott benne. A szobák, lakrészek teljesen szeparálhatóak, ha változnak is a bérlők, elég hamar újra lehet tervezni az elosztást.

Guha Bambu lett az új neve, utalva a felhasznált bambuszra. Az épület tényleg olyan, mintha a természet foglalta volna vissza magának, pedig csak most kezdte meg működését.

Futószőlő, borostyán, buja zöld növényzet, gyönyörű cserjék, smaragdszín pázsit veszi körbe a natúr színekkel operáló haciendát.

Az ívek és a növényzet teszik barátságossá az acél és a betonfelületek miatt első blikkre talán túl brutális építményt, amit még a járványhelyzet előtt használatba is vettek a bérlői.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

építészet | bambusz | raw architecture | belsőépítészet | archilovers

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom