Close
A legbanálisabbnak tűnő utazási tanácsok, amelyek mégis életbe vágóak lehetnek

A legbanálisabbnak tűnő utazási tanácsok, amelyek mégis életbe vágóak lehetnek

A Redditen nemrég valaki feltette a kérdést: „melyik a legbanálisabbnak tűnő utazási tanácsod, ami ugyanakkor létfontosságú?”

A kérdésre több mint 1400 hozzászólás érkezett, a topkomment pedig az volt, amely egy gyakori tévhitet oszlatott el. Méghozzá azt, mely szerint egyszerű naptejet és szúnyogriasztót találni azokban az országokban, ahol sok a napsütés és a szúnyog.

A hozzászólók azt tanácsolják, hogy az ember ezt a két dolgot mindenképp vigye magával, mert ha egyáltalán kap például fényvédőt, lehet, hogy csak nagyon drágán jut hozzá, emellett egyes ázsiai országokban a legtöbb napkrém fehér réteget hagy a bőrön.

A testápolás témája egyébként is népszerű az utazás topikon belül, az egyik felhasználó például a fogmosást emeli ki, mint a leggyorsabb módot arra, hogy egy hosszú repülőút után újra embernek érezzük magunkat. „Legyen elöl a fogkrém és a fogkefe, hogy még a reptéret megejthessük ezt a lépést.” – tanácsolja.

Mások úgy vélik, hogy néhány nedves arctörlő kendő és egy kis üveg száraz sampon sem jön rosszul, aki pedig kontaktlencsét visel, annak a szemcsepp lehet az egyik leghasznosabb útitársa.

Sokan adtak különböző túlélési tippeket kezdve például azzal, hogy az ember soha ne menjen el csak úgy egy mosdó előtt, amikor utazik, mivel nem tudhatja, milyen messze van a következő. „Akkor igyál, és akkor pisilj, amikor tudsz” – csatlakozott hozzá egy másik utazó.

De a biztonságra vonatkozó tanácsok is előkelő helyen állnak, valaki például azt javasolja, hogy tartsunk ötven-száz dollárnyi készpénzt egy külön zsebben, külön a többi pénztől és a bankkártyától, így ha az embert kirabolják, akkor is van rá esélye, hogy marad valamilye. De olyanokat is találni, akik egy csalitárcát visznek magukkal, amiben semmi fontos nincs.

Itt további jótanácsokat olvashatsz tapasztalt utazóktól, amiket érdemes megfogadni, itt pedig azt tudhatod meg, hogyan segít egy hajszál és egy bőrönd a biztonságérzetedhez.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

tippek | trükkök | utazás | tanácsot

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram