Close
Így érezheted magad biztonságban egy hajszál és egy bőrönd segítségével a hotelben

Így érezheted magad biztonságban egy hajszál és egy bőrönd segítségével a hotelben

Azért, mert előfordul, hogy a tolvajok a nyaralók szállodai szobáit veszik célba, és valószínűleg éjszaka próbálnak meg bejutni oda.

Egy Nassim nevű volt légiutas-kísérő elárulta, hogyan lehet a legnagyobb biztonságérzetet elérni egy hotelszobában.

A munkája során számtalan szállodai éjszakát megélt ex-légikísérő mindig az ajtó mellett tartja a bőröndjét vagy a kézitáskáját arra az esetre, ha valaki kinyitná kívülről – azért, hogy zajt csapjon. Ez a módszer szinte bármilyen tárgy segítségével működik.

Vannak olyan trükkök is, amelyekkel meg lehet állapítani, hogy valaki belépett-e a szobába, amíg távol voltunk. A Lifehacker szakértői erre „egy hajszál” használatát javasolják.

– Rögzíts egy vékony, alig látható hajszálat vagy cérnadarabot az ajtó elé, úgy, hogy az keresztezze az ajtó és a fal közötti repedést. A cérna elszakad vagy leesik, ha valaki kinyitotta az ajtót a távollétedben.

Egy másik lehetőség egy darab papír használatára utal: – Hajtogass össze egy kis papírlapot, és ékeld be az ajtókeretbe. Ellenőrizd kívülről, hogy az ajtó túloldaláról kiáll-e egy kis darab, majd készíts egy képet arról, hogy pontosan hogyan néz ki. Amikor valaki kinyitja az ajtót, a papírdarab leesik a földre.

Nassim további biztonsági tippeket is megosztott. – Arra is ügyelnék, hogy soha ne szálljak be a liftbe csak egy ember társaságában, és ne nyomjam meg a szeme láttára az emeletem számát. És igyekszem meggyőződni róla, hogy senki sem követ a szobámba. Mindig ki szoktam tenni az ajtóra a „nem kérek szobaszervizt” táblát is azért, hogy ne jöjjön be senki.

– Amikor elkezdtem dolgozni, hallottam egy történetet, mely szerint egyszer a személyzet egyik tagja bement a szállodai szobájába, de előtte nem ellenőrizte azt megfelelően. Valaki elbújt ott és megtámadta őt. Azóta minden alkalommal, amikor elfoglalom a szobámat, a csomagomat használom arra, hogy félig nyitva tartsam az ajtót. És bekapcsolva hagyom a tévét is, hogy úgy tűnjön, mintha folyamatosan a szobában lennék – tanácsolta a korábbi légiutas-kísérő.

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szoba | biztonság | légiutas-kísérő | hotel | hack

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram