Így érezheted magad biztonságban egy hajszál és egy bőrönd segítségével a hotelben

Azért, mert előfordul, hogy a tolvajok a nyaralók szállodai szobáit veszik célba, és valószínűleg éjszaka próbálnak meg bejutni oda.

Egy Nassim nevű volt légiutas-kísérő elárulta, hogyan lehet a legnagyobb biztonságérzetet elérni egy hotelszobában.

A munkája során számtalan szállodai éjszakát megélt ex-légikísérő mindig az ajtó mellett tartja a bőröndjét vagy a kézitáskáját arra az esetre, ha valaki kinyitná kívülről – azért, hogy zajt csapjon. Ez a módszer szinte bármilyen tárgy segítségével működik.

Vannak olyan trükkök is, amelyekkel meg lehet állapítani, hogy valaki belépett-e a szobába, amíg távol voltunk. A Lifehacker szakértői erre "egy hajszál" használatát javasolják.

– Rögzíts egy vékony, alig látható hajszálat vagy cérnadarabot az ajtó elé, úgy, hogy az keresztezze az ajtó és a fal közötti repedést. A cérna elszakad vagy leesik, ha valaki kinyitotta az ajtót a távollétedben.

Egy másik lehetőség egy darab papír használatára utal: – Hajtogass össze egy kis papírlapot, és ékeld be az ajtókeretbe. Ellenőrizd kívülről, hogy az ajtó túloldaláról kiáll-e egy kis darab, majd készíts egy képet arról, hogy pontosan hogyan néz ki. Amikor valaki kinyitja az ajtót, a papírdarab leesik a földre.

Nassim további biztonsági tippeket is megosztott. – Arra is ügyelnék, hogy soha ne szálljak be a liftbe csak egy ember társaságában, és ne nyomjam meg a szeme láttára az emeletem számát. És igyekszem meggyőződni róla, hogy senki sem követ a szobámba. Mindig ki szoktam tenni az ajtóra a "nem kérek szobaszervizt" táblát is azért, hogy ne jöjjön be senki.

– Amikor elkezdtem dolgozni, hallottam egy történetet, mely szerint egyszer a személyzet egyik tagja bement a szállodai szobájába, de előtte nem ellenőrizte azt megfelelően. Valaki elbújt ott és megtámadta őt. Azóta minden alkalommal, amikor elfoglalom a szobámat, a csomagomat használom arra, hogy félig nyitva tartsam az ajtót. És bekapcsolva hagyom a tévét is, hogy úgy tűnjön, mintha folyamatosan a szobában lennék – tanácsolta a korábbi légiutas-kísérő.

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

szoba | bőrönd | szálloda | légiutas-kísérő | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom