Close
Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

A dán elektronikai cikkeket gyártó cég bemutatta a Beovision Harmony névre keresztelt televíziót, amely egy rendhagyó megoldással a nappali látványosságává szeretne válni.

A Bang & Olufsen dizájnerei ugyanis úgy gondolják, egy ízlésesen berendezett nappaliban nem mutat jól egy nagy fekete képernyő. A megoldás adja magát; kikapcsolt állapotában el kell takarni valamivel, és miért ne lehetne az a valami egy egyedi tervezésű és kiváló minőségű hangrendszer?

A tévé tehát alapjáraton elrejtve pihen padlóközeli állapotában, majd egy gombnyomásra felemelkedik, az őt némileg takaró hangszórók szétnyílnak – éppen úgy, mint a pillangók szárnyai –, a képernyő pedig optimális magasságba kerül.

Kezdődhet a fülkényeztető szórakozás.

Az all-in-one rendszer egyébként egy 77 hüvelykes LG C9 OLED képernyőből és a tölgyfából, valamint alumíniumból készült hangszórókból áll. A burkolat mögött háromcsatornás rendszer lapít, de a megfelelő technika birtokában akár 7.1 térhatású szettet is kialakíthatunk vele.

Természetesen mindenféle okossággal felszerelték, Airplay 2- és Chromecast-támogatást kínál, használhatjuk vele az olyan streamer szolgáltatásokat. mint a TuneIn és a Deezer, illetve az LG webOS 4.5 platformnak köszönhetően a Netflix-, Amazon– és YouTube-tartalmakat is élvezhetjük rajta.

„Egy jelentőségteljes tárgyat szerettünk volna létrehozni, ami csökkenti a tévé vizuális jelenlétét a szobában, és valami olyanná alakítja, amihez az ember érzelmileg is kötődni tud” – magyarázta John Mollanger, a Bang & Olufsen ügyvezető alelnöke.

A márka ezzel egyértelműen az LG nyomdokaiban jár, hiszen a dél-koreaiak is hasonló szempontok miatt mutatták be a feltekerhető televíziójukat. Mindkét vállalat úgy gondolja, hogy egy tévé akár stílusos dizájnelem is lehet a nappalinkban. A kérdés már csak az, hajlandóak vagyunk-e 18 500 eurót, vagyis közel hatmillió forintot fizetni egy szárnyas tévéért, ami repülni ugyan nem tud, de a hangzásával biztosan elragad. Amennyiben igen, úgy 2019 októberétől lesz rá mód.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

hangzás | teve | bang and olufsen | tv | hangszóró

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram