Close
Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

A dán elektronikai cikkeket gyártó cég bemutatta a Beovision Harmony névre keresztelt televíziót, amely egy rendhagyó megoldással a nappali látványosságává szeretne válni.

A Bang & Olufsen dizájnerei ugyanis úgy gondolják, egy ízlésesen berendezett nappaliban nem mutat jól egy nagy fekete képernyő. A megoldás adja magát; kikapcsolt állapotában el kell takarni valamivel, és miért ne lehetne az a valami egy egyedi tervezésű és kiváló minőségű hangrendszer?

A tévé tehát alapjáraton elrejtve pihen padlóközeli állapotában, majd egy gombnyomásra felemelkedik, az őt némileg takaró hangszórók szétnyílnak – éppen úgy, mint a pillangók szárnyai –, a képernyő pedig optimális magasságba kerül.

Kezdődhet a fülkényeztető szórakozás.

Az all-in-one rendszer egyébként egy 77 hüvelykes LG C9 OLED képernyőből és a tölgyfából, valamint alumíniumból készült hangszórókból áll. A burkolat mögött háromcsatornás rendszer lapít, de a megfelelő technika birtokában akár 7.1 térhatású szettet is kialakíthatunk vele.

Természetesen mindenféle okossággal felszerelték, Airplay 2- és Chromecast-támogatást kínál, használhatjuk vele az olyan streamer szolgáltatásokat. mint a TuneIn és a Deezer, illetve az LG webOS 4.5 platformnak köszönhetően a Netflix-, Amazon– és YouTube-tartalmakat is élvezhetjük rajta.

“Egy jelentőségteljes tárgyat szerettünk volna létrehozni, ami csökkenti a tévé vizuális jelenlétét a szobában, és valami olyanná alakítja, amihez az ember érzelmileg is kötődni tud” – magyarázta John Mollanger, a Bang & Olufsen ügyvezető alelnöke.

A márka ezzel egyértelműen az LG nyomdokaiban jár, hiszen a dél-koreaiak is hasonló szempontok miatt mutatták be a feltekerhető televíziójukat. Mindkét vállalat úgy gondolja, hogy egy tévé akár stílusos dizájnelem is lehet a nappalinkban. A kérdés már csak az, hajlandóak vagyunk-e 18 500 eurót, vagyis közel hatmillió forintot fizetni egy szárnyas tévéért, ami repülni ugyan nem tud, de a hangzásával biztosan elragad. Amennyiben igen, úgy 2019 októberétől lesz rá mód.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

dán | tv | hangszóró | dizájn | bang and olufsen

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram