Close
Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

Repülni nem tud, mégis magával ragad a Bang & Olufsen szárnyas tévéje

A dán elektronikai cikkeket gyártó cég bemutatta a Beovision Harmony névre keresztelt televíziót, amely egy rendhagyó megoldással a nappali látványosságává szeretne válni.

A Bang & Olufsen dizájnerei ugyanis úgy gondolják, egy ízlésesen berendezett nappaliban nem mutat jól egy nagy fekete képernyő. A megoldás adja magát; kikapcsolt állapotában el kell takarni valamivel, és miért ne lehetne az a valami egy egyedi tervezésű és kiváló minőségű hangrendszer?

A tévé tehát alapjáraton elrejtve pihen padlóközeli állapotában, majd egy gombnyomásra felemelkedik, az őt némileg takaró hangszórók szétnyílnak – éppen úgy, mint a pillangók szárnyai –, a képernyő pedig optimális magasságba kerül.

Kezdődhet a fülkényeztető szórakozás.

Az all-in-one rendszer egyébként egy 77 hüvelykes LG C9 OLED képernyőből és a tölgyfából, valamint alumíniumból készült hangszórókból áll. A burkolat mögött háromcsatornás rendszer lapít, de a megfelelő technika birtokában akár 7.1 térhatású szettet is kialakíthatunk vele.

Természetesen mindenféle okossággal felszerelték, Airplay 2- és Chromecast-támogatást kínál, használhatjuk vele az olyan streamer szolgáltatásokat. mint a TuneIn és a Deezer, illetve az LG webOS 4.5 platformnak köszönhetően a Netflix-, Amazon– és YouTube-tartalmakat is élvezhetjük rajta.

“Egy jelentőségteljes tárgyat szerettünk volna létrehozni, ami csökkenti a tévé vizuális jelenlétét a szobában, és valami olyanná alakítja, amihez az ember érzelmileg is kötődni tud” – magyarázta John Mollanger, a Bang & Olufsen ügyvezető alelnöke.

A márka ezzel egyértelműen az LG nyomdokaiban jár, hiszen a dél-koreaiak is hasonló szempontok miatt mutatták be a feltekerhető televíziójukat. Mindkét vállalat úgy gondolja, hogy egy tévé akár stílusos dizájnelem is lehet a nappalinkban. A kérdés már csak az, hajlandóak vagyunk-e 18 500 eurót, vagyis közel hatmillió forintot fizetni egy szárnyas tévéért, ami repülni ugyan nem tud, de a hangzásával biztosan elragad. Amennyiben igen, úgy 2019 októberétől lesz rá mód.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom