Csúcsra jár a barackszezon, ha pedig már elkészült a lekvár és a szörp is, itt az ideje, hogy egy végtelenül könnyű, mégis elképesztően finom desszerttel jutalmazzuk meg magunkat. Az őszibarack édességét a citromlé kissé kiegyensúlyozza, a krémes vaníliafagylaltot pedig a morzsasütemény roppanóssága egészíti ki.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze sótlan vaj megolvasztva
- 1 csésze liszt
- 2 csésze cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze tej
- 3-4 őszibarack felszeletelve
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt fahéj vagy szerecsendió
- só
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukor felét, a sütőport és a sót, majd ráöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók kissé össze nem állnak.
- Egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük a kissé megolvasztott vajat, és elkenjük. Ráöntjük a tésztát, de nem keverjük össze a vajjal.
- Az őszibarackot felszeleteljük, beletesszük egy kisebb lábasba. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ráöntjük a tésztára, ízlésünk szerint fahéjjal vagy szerecsendióval megszórjuk.
- 200 Celsius-fokon aranybarnára sütjük, tálaláskor vaníliafagylalttal kínáljuk.
Hamarosan beköszönt az ősz, mi pedig egyre gyakrabban nyúlunk majd az évszak szezonális gyümölcseihez, hogy pillanatok alatt elkészíthető desszerteket süssünk belőlük. Tökéletes választás lehet az alma, amiből a világ legegyszerűbb süteménye húsz perc alatt elkészíthető.
(Fotó: Getty Images)
édesség | sütemény | barack | recept | desszert | cobbler
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!