Csúcsra jár a barackszezon, ha pedig már elkészült a lekvár és a szörp is, itt az ideje, hogy egy végtelenül könnyű, mégis elképesztően finom desszerttel jutalmazzuk meg magunkat. Az őszibarack édességét a citromlé kissé kiegyensúlyozza, a krémes vaníliafagylaltot pedig a morzsasütemény roppanóssága egészíti ki.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze sótlan vaj megolvasztva
- 1 csésze liszt
- 2 csésze cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze tej
- 3-4 őszibarack felszeletelve
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt fahéj vagy szerecsendió
- só
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukor felét, a sütőport és a sót, majd ráöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók kissé össze nem állnak.
- Egy hőálló tálba vagy tepsibe öntjük a kissé megolvasztott vajat, és elkenjük. Ráöntjük a tésztát, de nem keverjük össze a vajjal.
- Az őszibarackot felszeleteljük, beletesszük egy kisebb lábasba. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a citromlevet, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett felforraljuk. Ráöntjük a tésztára, ízlésünk szerint fahéjjal vagy szerecsendióval megszórjuk.
- 200 Celsius-fokon aranybarnára sütjük, tálaláskor vaníliafagylalttal kínáljuk.
Hamarosan beköszönt az ősz, mi pedig egyre gyakrabban nyúlunk majd az évszak szezonális gyümölcseihez, hogy pillanatok alatt elkészíthető desszerteket süssünk belőlük. Tökéletes választás lehet az alma, amiből a világ legegyszerűbb süteménye húsz perc alatt elkészíthető.
(Fotó: Getty Images)
morzsasüti | recept | cobbler | édesség | sütemény
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!