Válasz a megélhetési válságra: újabb város döntött úgy, hogy megfelezi a tömegközlekedésének árait

Szeptembertől az év végéig felére csökkentik a jegyeket a katalán fővárosban, a kedvezmény Barcelona összes buszára, metrójára és vonatára érvényes lesz.

Barcelonában szeptember 1-től egészen december 31-ig féláron vehetők igénybe a tömegközlekedési eszközök – így kívánják elősegíteni azt, hogy a lakosok jobban meg tudjanak birkózni

a megugró inflációval és a megélhetési költségek emelkedésével.

A katalán főváros tömegközlekedése alapvetően is olcsóbb, mint számos más európai városé, de ezzel a kedvezménnyel egy harminc napos bérletet 16 ezer forint helyett 8 ezer forintért lehet megvásárolni, egy tíz útra szóló T-Casual kártya pedig nagyjából 2300 forintba kerül majd.

A menetjegyek árát 1,2 euróban határozták meg.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, Európa-szerte megélhetési válsággal szembesülnek az emberek a megnövekedett élelmiszer-, üzemanyag- és energiaárak miatt, melyet az Ukrajnában zajló háború okoz. Az országok különféle módon próbálnak segítséget nyújtani a lakosságnak, vannak olyanok, akik a tömegközlekedésbe terelnék át állampolgáraikat. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol már biztosan kedvezményesen lehet utazni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

jegyár | tömegközlekedés | barcelona

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom