Close
Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Ha Bécsbe utazol a télen, számíts erre!

Valószínűleg meghosszabbítják a koronavírus elleni intézkedéseket.

Ahogy Michael Ludwig polgármester kifejtette, „érdemes bizonyos intézkedéseket a hidegebb évszakban is fenntartani. Ezért például egész télen érvényben maradhat a tömegközlekedésre vonatkozóan az FFP2 maszk viselésének kötelezettsége, ami, mint a polgármester elmondta, bizonyos szintű védelmet nyújt a fertőzések ellen.

Ludwig ennek kapcsán meg is dicsérte a bécsieket, mint hozzátette, gyakran utazik tömegközlekedéssel, és azt kell mondania, hogy

nagyon nagy a fegyelem azzal ellentétben, amit sokan állítanak.

A kórházakban ugyanakkor továbbra is nehéz a helyzet, és oda kell figyelni a veszélyeztetett csoportokra, ezért ezekben az intézményekben és az idősotthonokban a látogatóknak továbbra is PCR-tesztre van szükségük a maszk mellett.

Ludwig szerint az intézkedéscsomagot a tél végéig meghosszabbítják, mert a hideg évszakban nem valószínű, hogy jelentősen enyhül a helyzet.

Ha több napot is eltöltenél a szomszédos fővárosban, remek szállásokat találhatsz.

(Forrás: Austrian Press, képek: Getty Images) 

bécs | maszk | koronavírus | ausztria

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram