Close
A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

Idén is van esély a nyári rekordforgalomra a belföldi turizmusban: hétről hétre nő az előfoglalások száma a vidéki szálláshelyeken, a nyári hónapokra már havonta csaknem egymillió vendégéjszakát lekötöttek, a legtöbbet, 1,1 milliót júliusra, nyilatkozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Guller Zoltán kifejtette, hogy az adatok alapján a Balaton-térség szálláshelyei a legnépszerűbbek, őket követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége, illetve Budapest környéke.

Úgy fogalmazott, a Balaton a nyári hónapokban megtelt, nincs szüksége reklámra, de a fejlesztések nem maradnak el. “Támogatjuk az elektromos hajózás elterjedését, több szálloda épül, számos strand megújul, és jövő tavasszal új kompot állítunk forgalomba” – mondta a turisztikai ügynökség vezetője, majd folytatta:

a cél, hogy a Balaton és környéke európai, környezetbarát üdülőhellyé váljon”.

Guller Zoltán kitért arra is, hogy a külföldiek elmaradása miatt Budapest helyzete még kevésbé lesz kedvező. Szerinte ezen segíthet, ha a magyar utazók a fővárosra is lehetséges úti célként tekintenek. Az ügynökség nemzetközi kampányokat is indít, hogy már a határok megnyitása előtt Magyarországgal tervezzenek a külföldi utazók.

Emlékeztetett, a beoltottak száma átlépte a négymilliót, ezért szombattól a védettségi igazolvánnyal újra elérhetők a szolgáltatások, és országszerte nyitnak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek belső terei. Guller Zoltán hangsúlyozta,

“most a valódi segítséget az indulás jelenti, mert ha vendég van, minden van”.

Itt írtuk meg részletesen, milyen szolgáltatások indultak újra a mai naptól Magyarországon, itt pedig az egyik kedvenc budai presszónkról olvashatsz, amely ma ünnepli hatvanadik születésnapját.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

vendéglátás | újraindulás | turizmus | nyár | balaton

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram