Close
Nem nagyon akarnak külföldre menni idén nyáron a magyarok

Nem nagyon akarnak külföldre menni idén nyáron a magyarok

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait.

A Netrisk.hu hatezer fős felmérése alapján a válaszadók fele a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, tizennyolc százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók ötvenhat százaléka pedig a határokon belül marad.

A cég közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik.

A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország.

A távolabbi úti célok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze tizenkét százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt harminc-negyven százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos újraindításával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások húsz százalékát a cég várakozása szerint.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom