Close
Nem nagyon akarnak külföldre menni idén nyáron a magyarok

Nem nagyon akarnak külföldre menni idén nyáron a magyarok

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait.

A Netrisk.hu hatezer fős felmérése alapján a válaszadók fele a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, tizennyolc százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók ötvenhat százaléka pedig a határokon belül marad.

A cég közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik.

A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország.

A távolabbi úti célok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze tizenkét százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt harminc-negyven százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos újraindításával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások húsz százalékát a cég várakozása szerint.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

nyár | utazás | belföld | koronavírus | magyarok

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom