Nem nagyon akarnak külföldre menni idén nyáron a magyarok

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait.

A Netrisk.hu hatezer fős felmérése alapján a válaszadók fele a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, tizennyolc százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók ötvenhat százaléka pedig a határokon belül marad.

A cég közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik.

A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország.

A távolabbi úti célok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze tizenkét százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt harminc-negyven százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos újraindításával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások húsz százalékát a cég várakozása szerint.

Ez is érdekelhet:

Neked megvan az utazás előtti felidézhetetlen érzés?

Ez az érzés elég különleges. Szeretem, mert egy újabb kaland tervezésekor kerít hatalmába, de valahol meg is ijeszt. Mindenesetre nagyon régen velem van.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

magyarok | belföld | utazás | nyár | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom