Close
Áprilistól adót kell fizetnie annak, aki vonat helyett repülőre száll ebben a városban

Áprilistól adót kell fizetnie annak, aki vonat helyett repülőre száll ebben a városban

Megkérik az árát a környezetszennyezésnek.

Április 1-től Belgiumban új, úgynevezett beszállóadót kell fizetniük azoknak, akik a repülést választják más, elérhető alternatívák helyett. Az intézkedéssel a környezetbarátabb közlekedés felé igyekeznek terelni az embereket.

Az ötszáz kilométeresnél rövidebb távokra tíz eurót kell fizetni,

az Európai Gazdasági Térségbe, Nagy-Britanniába és Svájcba repülőknek két euró, míg a hosszú távú, ötszáz kilométernél messzebbi utazásokra négy euró az extra díj.

Mind a légitársaságok, mind az utazási irodák sajnálatukat fejezték ki az új adó miatt, az Air Belgium, a Brussels Airlines és a TUI is egyetért abban, hogy nem a legmegfelelőbb időben vezették be az intézkedést, amikor a szektor próbál talpra állni a pandémiából.

Bár gyakran tűnik a repülés a legkézenfekvőbb megoldásnak, egyre több ország igyekszik tenni azért, hogy vonatra csábítsa az embereket. Nyártól például fantasztikus hálókocsis vonatút köti össze a legszebb európai városokat, és egyetlen jeggyel utazhatunk Európa legszebb útvonalain.

(Forrás: brusseltimes.com, képek: Unsplash)

belgium | adó | repülés | környezetvédelem

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom