A Belliniben tökéletesen talál egymásra az őszibarack és a Prosecco.
Az 1930-as években Velence az európai polgári turisták, filmsztárok és hírességek egyik legkedveltebb célpontja volt, az ide utazók pedig gyakran fürödtek a Harry’s Bar tulajdonosának és csaposának, Giuseppe Cipriani vendégszeretetében.
Ebben az időben született meg az ikonikus koktél, a Bellini.
A történet szerint valamikor az 1930-as évek végén Ciprianinak meggyűlt a baja az őszibarack tárolásával. Egy hang azonban azt súgta neki:
készíts belőle pürét és keverd el egy kis Prosecco-val!
Így született meg a világ egyik legkedveltebb koktélja, amelynek csaknem egy évtizedig neve sem volt. Cipriani ugyanis csak 1948-ban keresztelte el Bellininek, miután látta, hogy a koktél rózsaszínes árnyalata tökéletesen harmonizál a reneszánsz művész festményeivel.
A Bellini előnye, hogy viszonylag könnyen elkészíthető, ráadásul az alapanyagok is könnyen hozzáférhetők.
Hozzávalók:
- 45 milliliter őszibarack püré
- 133 milliliter Prosecco
Elsőként elkészítjük a pürét, majd lehűtjük. A két hozzávalót egy shakerbe tesszük és összekeverjük, a habzás megszűnését követően pezsgős vagy koktélos poharakba töltjük. Opcionálisan barack-szelettel díszítjük.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!