Így készül a koktél, amely a villásreggelik legnagyobb sztárja

A Belliniben tökéletesen talál egymásra az őszibarack és a Prosecco.

Az 1930-as években Velence az európai polgári turisták, filmsztárok és hírességek egyik legkedveltebb célpontja volt, az ide utazók pedig gyakran fürödtek a Harry’s Bar tulajdonosának és csaposának, Giuseppe Cipriani vendégszeretetében.

Ebben az időben született meg az ikonikus koktél, a Bellini.

A történet szerint valamikor az 1930-as évek végén Ciprianinak meggyűlt a baja az őszibarack tárolásával. Egy hang azonban azt súgta neki:

készíts belőle pürét és keverd el egy kis Prosecco-val!

Így született meg a világ egyik legkedveltebb koktélja, amelynek csaknem egy évtizedig neve sem volt. Cipriani ugyanis csak 1948-ban keresztelte el Bellininek, miután látta, hogy a koktél rózsaszínes árnyalata tökéletesen harmonizál a reneszánsz művész festményeivel.

A Bellini előnye, hogy viszonylag könnyen elkészíthető, ráadásul az alapanyagok is könnyen hozzáférhetők.

Hozzávalók:
  • 45 milliliter őszibarack püré
  • 133 milliliter Prosecco

Elsőként elkészítjük a pürét, majd lehűtjük. A két hozzávalót egy shakerbe tesszük és összekeverjük, a habzás megszűnését követően pezsgős vagy koktélos poharakba töltjük. Opcionálisan barack-szelettel díszítjük.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

alkohol | velence | koktél

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés