Close
Így készül a koktél, amely a villásreggelik legnagyobb sztárja

Így készül a koktél, amely a villásreggelik legnagyobb sztárja

A Belliniben tökéletesen talál egymásra az őszibarack és a Prosecco.

Az 1930-as években Velence az európai polgári turisták, filmsztárok és hírességek egyik legkedveltebb célpontja volt, az ide utazók pedig gyakran fürödtek a Harry’s Bar tulajdonosának és csaposának, Giuseppe Cipriani vendégszeretetében.

Ebben az időben született meg az ikonikus koktél, a Bellini.

A történet szerint valamikor az 1930-as évek végén Ciprianinak meggyűlt a baja az őszibarack tárolásával. Egy hang azonban azt súgta neki:

készíts belőle pürét és keverd el egy kis Prosecco-val!

Így született meg a világ egyik legkedveltebb koktélja, amelynek csaknem egy évtizedig neve sem volt. Cipriani ugyanis csak 1948-ban keresztelte el Bellininek, miután látta, hogy a koktél rózsaszínes árnyalata tökéletesen harmonizál a reneszánsz művész festményeivel.

A Bellini előnye, hogy viszonylag könnyen elkészíthető, ráadásul az alapanyagok is könnyen hozzáférhetők.

Hozzávalók:

  • 45 milliliter őszibarack püré
  • 133 milliliter Prosecco

Elsőként elkészítjük a pürét, majd lehűtjük. A két hozzávalót egy shakerbe tesszük és összekeverjük, a habzás megszűnését követően pezsgős vagy koktélos poharakba töltjük. Opcionálisan barack-szelettel díszítjük.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

alkohol | velence | koktél

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram