Close
Elképesztően stílusos hálókocsikkal csábít a Skót-felföldre a Belmond

Elképesztően stílusos hálókocsikkal csábít a Skót-felföldre a Belmond

A Royal Scotsman Sleeper Train két új lakosztálya több mint pazar, ráadásul 2024 májusától már ki is próbálhatjuk őket.

2024 májusában két új Grand Suite-tel kibővülve közlekedik majd a Royal Scotsman, amely a Skót-felföld festői tájaira viszi el a luxusutazások szerelmeseit. A hálókocsis körutazások két és hét éjszaka között mozognak és az Edinburgh Waverley állomásról indulnak, illetve oda is érkeznek vissza. A tematikus utazások között mindenki megtalálja azt, ami számára a legérdekesebb, hiszen

például a táj mellett a whisky-k és a kastélyok is a középpontba kerülhetnek.

Az új luxuskocsikban két- és egyágyas, valamint ikerkabinok is megtalálhatók természetesen a pompás új Grand lakosztályok mellett. A Tristan Auer belsőépítész tervei alapján kialakított lakosztályokhoz saját nappali, hálószoba és fürdőszoba is tartozik.

Az enteriőr pedig a vidéki kastélyok gazdagságát és kifinomultságát idézi meg.

A fésülködőasztal és az étkezőasztal egyaránt skót vörösfenyőből készült, a fürdőszobát pedig helyi kővel és fával burkolták. Az enteriőr színvilágában a

Skót-felföld zöld, szürke, bézs és kék árnyalatai köszönnek vissza.

A Grand Suite-hez a páratlan kényelem mellé komornyik-szolgáltatás is jár, ezen kívül egy ingyenes wellness-kezelést is ajándékba kapnak az utasok. A Belmond szerint wellness-kocsijuk kategóriájának egyetlen példánya Európában. A vonat két étkezőkocsijában minden este élő műsorok várják a vendégeket.

A két éjszakás körutazás a Grand Suite-ben személyenként hatrzer eurótól, azaz nagyjából 2,3 millió forintról indul.

(Forrás: RobbReport, fotók: Belmond)

Belmond Royal Scotsman | belmond | vonat | Royal Scotsman | hálókocsis vonatút

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram