Close
Elképesztően stílusos vonatúton tárul fel a Skót-felföld lenyűgöző világa

Elképesztően stílusos vonatúton tárul fel a Skót-felföld lenyűgöző világa

A legek túrája – nem túlzás ezt állítani. A Royal Scotsman fényűző kocsijai ugyanis a leglenyűgözőbb és legnosztalgikusabb módját adják a Skót-felföld felfedezésének.

A Skót-felföldet egyszer az életben mindenkinek látnia kell – ha pedig összekötjük egy whiskytúrával és egy luxus hálókocsis vonatúttal, az utazás garantáltan felejthetetlen lesz. A Royal Scotsman ehhez a legjobb választás, hiszen

időtlen enteriőrjével páratlanul simul a skót tájba,

miközben óriási ablakain a legszebb vidékeket tárja elénk.

A vonatutak nemcsak pihentetők és szórakoztatóak, hanem kétségtelenül nosztalgikusak is,

felidézik a vasúti közlekedés aranykorát, az 1930-as évek romantikáját, miközben akarva-akaratlanul is eszébe jut az embernek Agatha Christie ikonikus krimije is, a Gyilkosság az Orient expresszen.

Minden, amit a Royal Scotsmanről tudni érdemes

A Royal Scotsman számos útvonalat kínál, amelyek kétnapostól az egyhetesig tartó utazásokat tartalmaznak. A vonat körbejárja a Skót-felföldet, meglátogatja a legszebb kastélyokat, a legjobb szeszfőzdéket és a legjelentősebb történelmi helyeket.

Évente egy alkalommal egy hét éjszakás utazás keretében egész Nagy-Britannia bejárható vele Anglián és Skócián át Wales-ig.

A skót királyi palota síneken zakatolva

A Royal Scotsman az utazás romantikáját kínálja, melyet luxussal és lenyűgöző tájakkal ötvöz. Az útja során magas hegycsúcsokat, zord partokat és gyönyörű tavakat, illetve zord sziklákat láthatnak az utasok, akik már az első pillanatban megtapasztalhatják

az Edward-korabeli eleganciát és a skót vidéki kúriák otthonosságát.

A Royal Scotsman három vintage étkező- és társalgókocsival, két étkezőkocsival, négy hálókocsival és egy kiegészítő kocsival közlekedik,

a vonaton pedig legfeljebb negyven utas élvezheti a luxusutazás nyújtotta élményeket.

A luxuskabinok gazdag intarziával vannak díszítve, saját zuhanyzóval, mosdóval és toalettel rendelkeznek. A lakosztályoknak is bátran nevezhető helyiségekben fésülködő asztalok és gardróbszekrények kaptak helyet, a nyitható ablakokon keresztül pedig az utasok bármikor beengedhetik a kristálytiszta skót levegőt.

Exkluzív túrák közül lehet választani

A Belmond által üzemeltetett Royal Scotsman tematikus utazásai között mindenki megtalálhatja a számára leginkább illőt. A Taste of the Highlands csomag a Skót-felföld szívébe repíti az utazókat, akik megtekinthetik az ország legvarázslatosabb természeti látványosságait, útközben megállhatnak a Rothiemurchus birtokon és egy könnyed kirándulást tehetnek a Strathista szeszfőzdében.

Ez a fantasztikus gasztronómiai élményekkel összekötött utazás azonban elbújhat a Grand Western Scenic Wonders, Westbound néven futó

epikus, hétéjszakás expedíciós utazás mellett,

melynek során a vonatot elhagyva az utasok még egy hajóra is felszállnak, hogy azzal induljanak exkluzív fókalesre. Ezt követően jöhet egy kirándulás a Morar Sands-ba, egy röpke látogatás a Steall-vízeséshez, egy vezetett túra a The Royal Yacht Britannia-hoz, egy kirándulás a Ballindalloch kastélyhoz, egy tárlatvezetés a Glamis kastélyban és egy páratlan túra a Rothiemurchus birtokon.

A Belmond úgy tűnik, visszahozza a vonatutak aranykorát, hiszen elképesztő járatokat indítanak újra és mesés felújított kocsikat állítanak hadrendbe. A tervek szerint 2025-ben indul újra a Nostalgie-Istanbul-Orient-Express, a Venice Simplon-Orient-Express pedig még Budapestet is útba fogja ejteni.

(Forrás: The Travel, fotók: Royal Scotsman, A Belmond Train)

Royal Scotsman | hálókocsis vonatút | Skócia | belmond | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram