Close
Decembertől újra jár a kilenc éve megszüntetett éjszakai vonat

Decembertől újra jár a kilenc éve megszüntetett éjszakai vonat

Újraindul a Berlin és Párizs között közlekedő hálókocsis vonat az osztrák vasúttársaság, az ÖBB jóvoltából, mely úttörő szerepet játszik az európai vonathálózat bővítésében.

December 11-től Berlinből heti háromszor közlekedik a járat, majd 2024 októberétől már naponta indulnak a vonatok a két város között, és

megállnak majd Strasbourgban, Mannheimben, Erfurtban és Halléban is.

Mannheim jó úton halad afelé, hogy az éjszakai vonatok csomópontjává váljon, ahol a Brüsszel-Bécs és a Párizs-Bécs járatok is megállnak. A Brüsszelből és Párizsból Berlinbe és Bécsbe valamint az ellenkező irányba tartó utasok ugyanazon a vonaton különböző kocsikba szállhatnak majd fel, amelyeket Mannheimben csatolnak szét.

Mannheim

Eközben a francia és a német vasút is azt tervezi, hogy 2024 végétől gyorsvonatot indít a két főváros között.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

vasút | ÖBB | vonat | párizs | éjszakai

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram