Close
Most már alighanem meglépik azt, aminek rengetegen fognak örülni Párizsban

Most már alighanem meglépik azt, aminek rengetegen fognak örülni Párizsban

Vasárnap szavaztak, bár kevesen mentek el voksolni.

Ahogyan arra számítani lehetett, a francia főváros megszavazta az elektromos rollerek betiltását. Csupán a szavazásra jogosultak nyolc százaléka nyilvánított véleményt hétvégén, de

a voksolók kilencven százaléka a tiltás mellé húzta be az ikszet.

Mi is megírtuk, hogy az elektromos rollerek négy évvel ezelőtt jelentek meg a francia utcákon: mintegy kétmillióan saját tulajdonú rollert használnak, több százezren pedig a bérelhető változatokkal közlekednek a nagyvárosokban, nem mindig biztonságosan.

A francia televíziók rendszeresen beszámolnak a gyalogosok és a sokszor száguldó rollerezők közötti balesetekről, Párizsban pedig a bérelhető rollerek okoznak folyamatosan gondot azzal, hogy az emberek bárhol leteszik őket használat után. A fővárosi önkormányzat ezért tartott népszavazást a betiltásuk érdekében.

A kormány egyébként korábban megtiltotta a 14 éven aluliak számára az elektromos roller használatát, és szigorítja a szabálysértési büntetéseket.

(Forrás: BBC, fotók: Getty Images)

szavazás | e-roller | párizs | elektromos | betiltás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram