Close
Az üzlet, ahol a beton és a virág örök barátságot kötöttek

Az üzlet, ahol a beton és a virág örök barátságot kötöttek

Szláv tervezők egy százhúsz négyzetméteres bolttal bizonyították be, mennyire jól állhat a virágoknak az indusztriális dizájn.

Ukrajna már rácáfolt minden negatív közhelyre a látnivalóival, mi több, kortárs dizájnnal is felkerült már a Roadster radarjára. Most ez utóbbi vonalon megy tovább: Dnyipropetrovszk egyik sokemeletes épületében, az első szinten adtak át a közelmúltban egy virágboltot.

Na de milyen virágboltot! A százhúsz négyzetméteres üzletnek hatalmas utcafronti ablakai vannak, a padló síkja pedig a domborzati viszonyoknak köszönhetően csaknem egy méterrel a járdaszint alatt van – írja az ArchDaily.

Ám a lényeg a brutalista dizájn: a belteret egy-egy meleg és hideg zónára osztotta a Nottdesign csapata,

azonbelül is Szerhij Hotvianszkij vezető építész és Hanna Oganeszjan dizájner. A meleg rész a bejáratnál található nagy nyitott tér a kiállított szobanövényekkel és egy csokorkészítő asztallal.

A hideg rész egy trapéz formájú elszigetelt tér, a padlószintnél magasabban, négy oszlop közé ékelve, alacsonyabb hőmérséklettel a vágott virágok számára.

Elsőre meglepő rideg betonfelületeket társítani egy virágüzlethez, de ahogy a tervezők elmondják, teljesen logikus az egész:

„Tiszta, minimalista tereket alkottunk, amelyek jó kontrasztot alkotnak a friss virágok törékenységével. Ugyanígy a letisztult struktúrát kiegészítik a kerek asztalok és a csigalépcső.”

A beltér színvilága a szürke porcelánlapok, a bronzkorlátok és a faburkolat interakciójára épül. A végeredmény alapján pedig azt nem értjük, miért nem terveztek eddig több ilyet.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom