Close
Az üzlet, ahol a beton és a virág örök barátságot kötöttek

Az üzlet, ahol a beton és a virág örök barátságot kötöttek

Szláv tervezők egy százhúsz négyzetméteres bolttal bizonyították be, mennyire jól állhat a virágoknak az indusztriális dizájn.

Ukrajna már rácáfolt minden negatív közhelyre a látnivalóival, mi több, kortárs dizájnnal is felkerült már a Roadster radarjára. Most ez utóbbi vonalon megy tovább: Dnyipropetrovszk egyik sokemeletes épületében, az első szinten adtak át a közelmúltban egy virágboltot.

Na de milyen virágboltot! A százhúsz négyzetméteres üzletnek hatalmas utcafronti ablakai vannak, a padló síkja pedig a domborzati viszonyoknak köszönhetően csaknem egy méterrel a járdaszint alatt van – írja az ArchDaily.

Ám a lényeg a brutalista dizájn: a belteret egy-egy meleg és hideg zónára osztotta a Nottdesign csapata,

azonbelül is Szerhij Hotvianszkij vezető építész és Hanna Oganeszjan dizájner. A meleg rész a bejáratnál található nagy nyitott tér a kiállított szobanövényekkel és egy csokorkészítő asztallal.

A hideg rész egy trapéz formájú elszigetelt tér, a padlószintnél magasabban, négy oszlop közé ékelve, alacsonyabb hőmérséklettel a vágott virágok számára.

Elsőre meglepő rideg betonfelületeket társítani egy virágüzlethez, de ahogy a tervezők elmondják, teljesen logikus az egész:

„Tiszta, minimalista tereket alkottunk, amelyek jó kontrasztot alkotnak a friss virágok törékenységével. Ugyanígy a letisztult struktúrát kiegészítik a kerek asztalok és a csigalépcső.”

A beltér színvilága a szürke porcelánlapok, a bronzkorlátok és a faburkolat interakciójára épül. A végeredmény alapján pedig azt nem értjük, miért nem terveztek eddig több ilyet.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom